Népligeti felüljáró: a mai meccs alatt kezdik kiépíteni a forgalomterelést

Ma este megkezdődik a népligeti felüljárón a forgalomterelés kiépítése, szombattól várhatóan négy hónapon át a centrum irányában csak egy sávon lehet majd közlekedni.

Munkatársunktól
2023. 03. 03. 11:21
null
Budapest, 2022. január 1. A Népligeti felüljáró az Üllõi út és a Könyves Kálmán körút találkozásánál. Sok más budapesti átkelõhöz, hídhoz hasonlóan a Népligeti felüljáró is több éve vár a felújításra. Állapota annyira leromlott, hogy január 1-tõl a 12 tonnánál nehezebb jármûvek nem is hajthatnak már fel rá, valamint az eddig itt közlekedõ autóbuszok, így a reptéri a Deák Ferenc tér és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtér 2-es terminálja között közlekedõ 100E jelzésû autóbuszjárat is a Népligeten keresztül halad. A személygépjármûvek továbbra is biztonságosan használhatják a közlekedési létesítményt. A háttérben a Semmelweis Egyetem (SOTE) Nagyvárad téri Elméleti Tömbje. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma 20 órakor kezdődik meg a népligeti felüljárón a forgalomterelés kiépítése – erről a Budapest Közút tájékoztatta a Világgazdaságot. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy március 4., szombattól a hídon kifelé továbbra is kettő, a centrum irányában viszont már csak egy forgalmi sávon lehet majd közlekedni. A korlátozás a várakozások szerint egészen júliusig tart.

A Ferencvárosi Torna Club is felhívta a figyelmet a lezárásra és arra, hogy mindenki időben induljon el a 20.15-kor kezdődő Fradi–Mezőkövesd mérkőzésre. 

A becslések szerint az Üllői út és a Könyves Kálmán körút találkozása felett átívelő híd napi forgalma hozzávetőlegesen 15 ezer jármű irányonként. Vagyis 24 óra leforgása alatt a hídon mintegy harmincezer jármű halad át.

A lezárásra azért van szükség, mert megkezdődött az 1978-ban átadott műtárgy állapotának részletes vizsgálata. A Világgazdaság tudomása szerint a vizsgálat arra a kérdésre keresi a választ, hogy el kell-e bontani a Népligeti felüljárót vagy sem. A lap cikke szerint a pakliban bőven benne van, hogy ha a most zajló állapotfelmérés arra az eredményre jut, hogy a felújítás nem jó megoldás, akkor megszüntetik a felüljárót.

A felüljárón az év elejétől már bevezették azt a korlátozást, hogy a 12 tonnánál nehezebb járművek nem hajthatnak át rajta. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.