Nyomoz a rendőrség a múlt heti szolnoki kórháztűz ügyében

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet pszichiátriai osztályán csütörtökön este ütött ki tűz. Embereket kellett kimenekíteni az épületből, most szakértők bevonásával vizsgálják az esetet.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 21. 11:01
null
Szolnok, 2015. december 3. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet új épülettömbje Szolnokon 2015. december 3-án. Az intézményben több mint 7,7 milliárd forintos fejlesztés fejeződött be. MTI Fotó: Bugány János Fotó: Bugány János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gondatlanságból elkövetett közveszély okozása vétség miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet pszichiátriai osztályán múlt csütörtökön történt tűzeset miatt a Szolnoki Rendőrkapitányság – tájékoztatta az MTI-t a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az esetet.

A Tószegi úti kórház egyik negyedik emeleti, mintegy 

tíz négyzetméteres kórterme gyulladt ki március 16-án este. 

A Magyar Nemzet beszámolt róla, hogy a szolnoki, a kunszentmártoni, a jászberényi, a mezőtúri, a kecskeméti, a szarvasi, a ceglédi és a nagykátai hivatásos tűzoltók a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával eloltották a lángokat, és 

embereket menekítettek ki az épület füsttel telített szintjeiről.

Másik épületszárnyba vitték őket, és két melegedőbusz is érkezett a helyszínre.

Az utómunkálatok után a katasztrófavédelem kilátásba helyezte, hogy a tűz keletkezési okának felderítésére tűzvizsgálati eljárást indítanak.

Borítókép: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet új épülettömbje (Fotó: MTI/Bugány János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.