időjárás 21°C Félix 2023. június 9.
logo

Nyomoz a rendőrség a múlt heti szolnoki kórháztűz ügyében

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.03.21. 11:01 2023.03.21. 11:19
Nyomoz a rendőrség a múlt heti szolnoki kórháztűz ügyében

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet pszichiátriai osztályán csütörtökön este ütött ki tűz. Embereket kellett kimenekíteni az épületből, most szakértők bevonásával vizsgálják az esetet.

Gondatlanságból elkövetett közveszély okozása vétség miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet pszichiátriai osztályán múlt csütörtökön történt tűzeset miatt a Szolnoki Rendőrkapitányság – tájékoztatta az MTI-t a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az esetet.

A Tószegi úti kórház egyik negyedik emeleti, mintegy 

tíz négyzetméteres kórterme gyulladt ki március 16-án este. 

A Magyar Nemzet beszámolt róla, hogy a szolnoki, a kunszentmártoni, a jászberényi, a mezőtúri, a kecskeméti, a szarvasi, a ceglédi és a nagykátai hivatásos tűzoltók a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával eloltották a lángokat, és 

embereket menekítettek ki az épület füsttel telített szintjeiről.

Másik épületszárnyba vitték őket, és két melegedőbusz is érkezett a helyszínre.

Az utómunkálatok után a katasztrófavédelem kilátásba helyezte, hogy a tűz keletkezési okának felderítésére tűzvizsgálati eljárást indítanak.

Borítókép: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet új épülettömbje (Fotó: MTI/Bugány János)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.