időjárás 22°C Klotild 2023. június 3.
logo

A pesti belvárostól Budáig üldöztek egy terepjárót a rendőrök múlt éjjel + fotók

Magyar Nemzet
Forrás: BRFK
2023.03.22. 10:03 2023.03.22. 10:59
A pesti belvárostól Budáig üldöztek egy terepjárót a rendőrök múlt éjjel + fotók

Autójával próbált elmenekülni egy férfi a rendőrök elől a fővárosban, végül balesetet okozott – számolt be a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Egy rendszám nélkül közlekedő terepjáróra lettek figyelmesek a Készenléti Rendőrség munkatársai az V. kerületi Bajcsy-Zsilinkszky út és Alkotmány utca kereszteződénél kedden késő este.

A rendőrök meg akarták állítani az autót, azonban a vezető továbbhajtott, ezért szirénázva és kék lámpával követték. A menekülő jármű az I. kerületi Attila út és Alagút utca kereszteződésében fél tizenegy körül 

áthajtott egy piros lámpán, és nekiütközött egy másik autónak. Felborult, közben nekicsúszott egy taxinak is.

Fotó: BRFK

A jármű vezetőjét, a harmincnyolc éves D. Györgyöt elfogták. Kiderült róla, hogy vezetői engedély nélkül vezette a kocsit. A fővárosi rendőrök a baleset helyszínelésekor az egyik összetört autó sofőrjét is előállították mintavételre, mert felmerült az ittas vezetés gyanúja.

A balesetben csak az okozója sérült meg könnyebben, ezért kórházba vitték. A körülmények vizsgálatára eljárást indít a rendőrség – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Fotó: BRFK

Borítókép: a baleset helyszíne (Forrás: BRFK)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.