Rákóczi Szövetség: Együtt ünnepel a Kárpát-medence középiskolás ifjúsága

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából 147 Kárpát-medencei középiskola mintegy 6500 diákja utazik legalább egy határ átlépésével egy másik iskolához közösen ünnepelni és emlékezni a Rákóczi Szövetség diákutaztatási programjával.

Magyar Nemzet
2023. 03. 13. 10:57
null
20230105 Győr Rákóczi Szövetség győri csoportja Petőfi Sándorra emlékezik az Eötvös parkban Fotó: Huszár Gábor HG Kisalföld Képen: Csepi Szilveszter a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum végzős diákja Fotó: Huszár Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szövetség az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében kiemelte: a nagy múltú program célja 1994 óta, hogy a Kárpát-medence országaiban élő magyar középiskolások együtt emlékezzenek meg az 1848–49-es forradalomról és szabadságharcról, illetve ehhez kapcsolódóan minél több élmény és emlék, valamint személyes kapcsolat szülessen a diákok és tanárok között.

 

A pályázat a hagyományoknak megfelelően lehetőséget teremt bármely Kárpát-medencei középiskolának arra, hogy az utazó iskoláscsoport a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépjen és egy másik iskolával közös programot szervezzen a nemzeti ünnephez kapcsolódóan.

 

A pályázaton 300 ezer forint értékű utazási kerettámogatást nyerhettek el az iskolák az utazók számától és a megtett távolságtól függően. Az utazásokat március 6–21. között kell megvalósítani.

Borítókép: A Rákóczi Szövetség győri csoportja Petőfi Sándorra emlékezik az Eötvös parkban. (Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.