Rétvári Bence: A visszailleszkedést is segíti a fogvatartottak foglalkoztatása

A büntetés-végrehajtás önellátását és a fogvatartottak szabadulás utáni visszailleszkedését is segíti foglalkoztatásuk – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Balassagyarmaton, ahol a büntetés-végrehajtás által a fegyház területén üzemeltetett Ipoly Cipőgyár Kft.-ben tett látogatást.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 03. 13:38
RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2023. február 17. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára A magyarországi migrációs és menekültügyi helyzet aktualitásai 2023-ban címmel tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2023. február 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rétvári Bence emlékeztetett: 2010-ben célul tűzték ki, hogy mindenki, aki szabadságvesztés büntetését tölti, és fizikai állapota, illetve büntetési fokozata lehetővé teszi, dolgozzon, így járuljon hozzá fogvatartása költségeihez.
A parlamenti államtitkár közölte:

 a magyar börtönökben mára elérték a százszázalékos foglalkoztatottságot: aki alkalmas rá, tanul vagy dolgozik.

A magyarországi börtönökben tíz gazdasági társaság működik. a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben működő Ipoly Cipőgyár Kft.-ben átlagosan mintegy háromszáz fogvatartott dolgozik, ők készítik a rendvédelmi szervek személyi állománya által viselt cipőket, bakancsokat.

Borítókép: Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.