Tizenéves fiúkkal készített pornográf filmeket két egri férfi + videó

A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya gyermekprostitúció kihasználása és szexuális visszaélés gyanúja miatt indított eljárást két egri férfi ellen.

Magyar Nemzet
Forrás: Police.hu, HEOL2023. 03. 27. 11:14
Egerben elfogott pedofil férfiak lakásán talált bűntárgyak, adathordozók Forrás: Police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyomozás eddigi adatai alapján az ötvennyolc éves K. F. és a hatvannyolc éves S. A. 2022 ősze óta két tizenéves fiúval több alkalommal végzett szexuális cselekményt, amiért anyagi ellenszolgáltatást, készpénzt, mobiltelefont, cigarettát, energiaitalt adtak nekik.

A gyanú szerint a férfiak az együttlétekről videófelvételeket is készítettek telefonnal, illetve a lakásukban felszerelt kamerákkal.

Mindkét férfit elfogták március 22-én reggel a mélységi ellenőrzési és közterületi támogató alosztály munkatársai, majd előállították a főkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket. A nyomozó hatóság kezdeményezte a letartóztatásukat, amit a bíróság el is rendelt.

A gyanúsítottak lakásaiban nagy számban foglaltak le adathordozókat és kamerákat. Folyamatban van a felvételek elemzése, így jelenleg az sem zárható ki, hogy további fiatalok is érintettek lehetnek az ügyben – ismertette a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

 

Figyelmeztet a rendőrség

A rendőrség felhívta a figyelmet az ilyen jellegű bűncselekmények megelőzésének vagy korai felismerésének fontosságára:

  • A gyermek elhanyagolásának, a rossz bánásmódnak, bántalmazásának jeleit – akár fizikai, érzelmi vagy szexuális jellegű – azok a szakemberek észlelhetik elsősorban, akik napi kapcsolatban vannak a gyermekkel, ismerik a családot, a gyermeket (védőnő, bölcsődei gondozó, óvónő, pedagógus, pszichológus, orvos).
  • A gyermekvédelmi törvény (Gyvt. 17. §.) meghatározza azon intézmények, személyek körét, akik kötelesek egyrészt jelzéssel élni a gyermek veszélyeztetettsége esetén a gyermekjóléti szolgálatnál, másrészt (gyámhatósági vagy rendőrségi) hatósági eljárást kezdeményezni a gyermek bántalmazása, súlyos elhanyagolása vagy egyéb más, súlyos veszélyeztető ok fennállása, vagy a gyermek önmaga által előidézett súlyos veszélyeztető magatartása esetén. Jelzőrendszeri tagok például a védőnői szolgálat, a háziorvos, a házi gyermekorvos, a családsegítő szolgálat, a köznevelési intézmények, a rendőrség, az ügyészség, a bíróság.
  • A jelzés megtételében nincs mérlegelési jogköre a veszélyeztetés, bántalmazás súlyosságát tekintve a jelzőrendszer tagjainak, a gyanú esetén is kötelesek jelzést tenni.
  • Ilyen jelzéssel és kezdeményezéssel bármely állampolgár és a gyermekek érdekeit képviselő társadalmi szervezet is élhet.
  • Ha a szülő vagy családtag szerez tudomást, vagy észleli a gyermek bántalmazását, ilyenkor legtöbbször azonnal megteszik a feljelentést a rendőrségen a gyermek sérelmére elkövetett bűncselekményről.
  • A rendőrség részéről a bűnmegelőzési, áldozatvédelmi feladatokon belül kiemelt jelentőséget tulajdonítunk a jelzőrendszer tagjainak együttműködésére, a jelzések megtételére és a büntetőeljárások során a sértettek jogainak, érdekeinek érvényesítésére, személyes helyzetére, a másodlagos áldozattá válás elkerülésére.
  • A kiskorúak sérelmére elkövetett bűncselekményeknél, ezen belül a nemi erkölcs elleni bűncselekményeknél azon túl, hogy az ilyen típusú büntetőügyek soronkívüliséget élveznek, kiemelt figyelmet fordítanak a hatóságok a sértettek védelmére, arra, hogy a büntetőeljárás gyermekbarát legyen, a sértettek megfelelő bánásmódban részesüljenek.
  • A különleges bánásmódot igénylő sértetteket, jellemzően a gyermekkorú sértetteket, vagy a nemi erkölcs elleni bűncselekmények sértettjeit ugyanazok a nyomozók, rendszerint nők hallgatják ki. Szükség szerint biztosított a pszichológus jelenléte, valamint a különleges meghallgató szoba („gyermekmeghallgató szoba”) használata. Itt a gyermekeket az életkori sajátosságaiknak megfelelő, ahhoz igazodó szobában, mint speciális kihallgató helyiségben hallgatják meg. A rendelkezésre álló játékokkal és egyéb eszközökkel barátságos körülmények között, jó kapcsolatot kialakítva lehet őket meghallgatni.

Borítókép: A gyanúsítottak lakásában talált eszközök (Forrás: Rendőrség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.