időjárás 18°C Anita , Kármen 2023. június 2.
logo

Újabb szexuális kisebbség megy az utcára

Elek Nikoletta
2023.03.20. 17:13 2023.03.20. 17:24
Újabb szexuális kisebbség megy az utcára

Az évről évre megrendezett melegfelvonulás, valamint az első budapesti leszbikus felvonulás után újabb történelmi” jelentőségű eseménynek ad otthont Budapest. A humenonline.hu beszámolója szerint április 15-én a Magyar Aszexuális Közösség megtartja Magyarország – sőt, a világ! – első aszexuális felvonulását, ahová nemcsak a csoport tagjait, hanem minden szövetségesüket várják.  

Aszexként meg akarjuk mutatni, hogy létezünk, és semmi szégyellnivaló nincs abban, ha valaki nem (vagy csak ritkán, bizonyos körülmények között) érez szexuális vonzalmat. Egyrészt meg akarjuk szólítani a nem aszexuális embereket, másrészt meg akarjuk mutatni a rejtőzködő aszexeknek, hogy nincsenek egyedül

– hangsúlyozta a Magyar Aszexuális Közösség alapító tagja, aki a rendezvénnyel kapcsolatban is megosztott néhány részletet. Sulyok Viktória elmondta: az aszexuális felvonulás gyülekezője délután három órától az V. kerületi Erzsébet téren lesz, ahonnan a Hősök terére sétálnak majd a résztvevők. Kiderült az is, hogy a felvonulás elején ölelőpontot terveznek az Erzsébet téren LMBTQ-személyek szüleivel, a felvonulás végén pedig beszédek hangzanak majd el. 

Sulyok Viktória beszélt arról is: szerinte 

Orbán Viktorék nincsenek tisztában az aszexuális közösség létezésével. Ennek is köszönhető, hogy a programjaik „egyelőre teljesen nácimentesek.”

Mint ismert, tavaly ősszel – az Európai Leszbikus Konferencia részeként – sor került az első budapesti leszbikus felvonulásra is, ahol az említett szexuális kisebbség jogaiért emeltek szót. A CEU-n gyűlésező, majd felvonuló leszbikusokat a budapesti városvezetés tárt karokkal fogadta, Karácsony Gergely főpolgármester pedig kijelentette, hogy Budapest mindenféle szeretetnek otthona.

Borítókép: A 27. Budapest Pride résztvevői. Fotó: (MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.