Üzenet a Jobbiknak: Hűséget esküdtetek a magyarellenes Zelenszkijnek

A lelkét vesztett párt meggyalázta a forradalom zászlaját.

2023. 03. 01. 14:03
null
20221026 Budapest Pongrátz András szabadságharcos fotó: Teknős Miklós (TEK) Magyar Nemzet Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szabadságtipró kommunisták szellemi örököseivel, a nemzetellenes balliberális pártokkal szoros szövetségben politizáló Jobbik elnöke bemocskolta szabadságharcunk emlékét, amikor azt összehasonlította az ukrajnai háborúval, és a magyar szabadság eszményét jelentő ötvenhatos zászlót átadta a kárpátaljai magyarok szabadságjogait semmibe vevő ukrán elnöknek 

– mondta a Magyar Nemzetnek Pongrátz András. Az ’56-os forradalmár annak kapcsán nyilatkozott lapunknak, hogy Zelenszkij ukrán elnök a legutóbbi brüsszeli látogatásakor egy lyukas zászlót kapott Gyöngyösi Mártontól. A Jobbik – Konzervatívok elnöke akkor úgy számolt be az ukrán elnökkel történt találkozóról, hogy 56 szimbólumával, a lyukas zászlóval kívánta felhívni Zelenszkij figyelmét arra, hogy létezik egy normális Magyarország, amely tudja, hogy milyen orosz diktátorok seregei ellen harcolni a hazánkért, és hogy tudja: Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal. 

Pongrátz András szerint azonban Gyöngyösi megtévesztő módon jelentette ki, hogy a lyukas zászló jelképezi egyszerre az ötvenhatos magyar szabadságharcot és a jelenlegi ukrán háborút. – Szégyen és gyalázat! 

A tudathasadásos, lelkét vesztett Jobbik nemzeti színekkel próbálja álcázni balliberálissá vált énjét, hűséget esküdve a magyarellenes Zelenszkij elnöknek

 – fogalmazott Pongrátz András, aki szerint hiába  változtatta meg a nevét a párt Jobbik – Konzervatívokra, kilátszik a vörös és a szivárványos lóláb. – Nevezzék magukat inkább „Rosszabbik balliberálisoknak”, ez jobban kifejezi igazi azonosságukat – hangsúlyozta az 1956-os forradalmár, aki hozzátette, csak megvetni lehet a Jobbikot ötvenhatos szabadságharcunk legjellegzetesebb jelképe, a lukas zászló meggyalázásáért.

 

Borítókép: Pongrátz András (Fotó: Magyar Nemzet/Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.