A pedagógusokat sarcolja a pesterzsébeti baloldal

Nem kapnak pénzjutalmat az egyházi fenntartású intézmények dolgozói pedagógusnap alkalmából Pesterzsébeten – döntött a kerületi baloldal, holott több évtizedes hagyomány, hogy az önkormányzat hűségjutalommal köszöni meg a kerületben azon pedagógusok munkáját, akik hosszú évtizedek óta tanítják a pesterzsébeti gyerekeket.

Munkatársunktól
2023. 04. 05. 10:56
null
Székesfehérvár, 2022. május 4. Tájékoztató a diákoknak a középszintû történelem írásbeli érettségi vizsga elõtt a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskolában 2022. május 4-én. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldal nem támogatja, hogy a kerületi gyerekeket oktató, egyházi fenntartású iskolákban dolgozó kerületi pedagógusok pénzjutalmat kapjanak a pedagógusnapi hűségjutalmak átadásakor.

A lapunknak nyilatkozó forrás szerint több évtizedes hagyomány, hogy az önkormányzat a kerületben oklevéllel és pénzjutalommal ismeri el azon pedagógusok munkáját, akik húsz, huszonöt, harminc vagy negyven éve tanítják Pesterzsébeten a helyi gyerekeket.

Ezt a tradíciót törte meg a baloldal azzal a március 31-i döntésével, hogy az idei pedagógusnapi ünnepségen csak a Külső-Pesti Tankerületi Központ által fenntartott intézmények dolgozói kapnak pénzjutalmat, az egyházi fenntartású intézmények pedagógusainak munkáját csupán oklevéllel ismerik el.

A szavazás előtt Buc-Horváth Gabriella, a Fidesz önkormányzati képviselője ugyan javasolta, hogy egyformán ismerjék el az állami és az egyházi fenntartású iskolák pedagógusait, valamint Szabados Ákos polgármester is felszólalt annak érdekében, hogy pedagógus és pedagógus között ne tegyenek különbséget, a baloldal ennek ellenére megszavazta saját módosító javaslatát. Az indítványt Csaszny Márton, Ettvel Zoltán, Fekete Katalin, Juhák Tamás, Mach Péter, Nemes László, Nemesné Németh Judit, Somodi Klára, Szabó-Kellner Katalin, Szőnyi Attila, Kovács Eszter és Simonné nyújtották be.

Korábban írtunk róla, hogy nincs minden rendben a pesterzsébeti baloldal háza tájékán. Nemes László volt alpolgármesternek azért kellett lemondania, mert az önkormányzati taxi- és üzemanyagkártyával trükközött, a helyi MSZP pedig a decemberi időközi választási vereség után saját képviselőjét, Csaszny Mártont szólította fel mandátuma visszaadására, mondván, Csaszny nyíltan kampányolt fia érdekében, az MSZP jelöltjének kárára. A további baloldali, kerületi botrányokról itt és itt is írtunk. 

 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.