Beindult a lottóturizmus, külhonból is érkeznek rengetegen a gigászi főnyereményért

Már 4,575 milliárd forinttal kecsegtet Magyarország legnépszerűbb és legismertebb lottójátéka, az ötös lottó.

Magyar Nemzet
Forrás: Szerencsejáték Zrt.2023. 04. 27. 11:14
null
Budapest, 2019. március 23. Az Ötöslottó kézi számgolyói a SzerencseSzombat közvetítése elõtt, az Ötöslottó és a Joker élõközvetítése elõtt a budapesti Fortuna stúdióban 2019. március 23-án. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint fél éve, 26 hete várja szerencsés nyertesét az ötös lottó főnyereménye, amelynek értéke már meghaladja a 4,5 milliárd forintot is. A szemkápráztató összeg nem csak a hazai szerencsevadászokat tartja lázban, a határon túli játékosok is próbára teszik szerencséjüket – írja a Szerencsejáték Zrt. honlapján. 

Az elmúlt fél évben több mint harminc százalékkal nőtt a lottózási kedv, nemcsak többen, hanem többet is játszanak, hiszen a halmozódás első hetéhez viszonyítva mintegy ötven százalékkal több alapjáték vesz részt a sorsoláson. Ez nem is csoda, hiszen már 4,575 milliárd forinttal kecsegtet Magyarország legnépszerűbb és legismertebb lottójátéka, az ötös lottó. 

Az ötös lottó iránti érdeklődés a nyeremény értékének emelkedésével párhuzamosan a határon túli játékosok körében is megnőtt. Az egyik szegedi értékesítőhely beszámolója szerint a külföldi vásárlók száma hétvégéhez közeledve megemelkedik, az ötöslottószelvényük mellett jellemzően sorsjegyet vesznek, valamint az Eurojackpoton is próbára teszik szerencséjüket. 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye határhoz közeli lottózóinak beszámolója szerint 3 milliárd forintos halmozódásnál láthatóan élénkül a határon túli szerencsevadászok játékkedve, Hajdú-Bihar megyében viszont már 2 milliárd forintos jackpotnál is többen ikszelnek. Ezzel szemben Nógrád megyében stagnál a külföldi vásárlók száma, a halmozódás összege azonban őket sem hagyja hidegen, az értékesítők elmondása szerint bár többen nem, de többet játszanak, a lottószelvény mellett pedig sorsjeggyel is keresik Fortuna kegyeit.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.