Csirkehúsba rejtett méreggel öltek veszélyeztetett ragadozómadarakat

Egy gazdálkodó jelentette a hatóságoknak, hogy a területén elhullott ragadozómadarakat talált.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 25. 13:26
Common,Buzzard,(buteo,Buteo),Portrait
1852719418 Fotó: Ujhelyi Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön érkezett bejelentés a nemzeti park természetvédelmi őrszolgálathoz egy helyi gazdálkodótól, aki a területén elhullott ragadozómadarakat talált. A természetvédelmi őr a helyszínre kivonulva két egerészölyv, két barna rétihéja és egy szarka tetemét azonosította – áll a Kiskunsági Nemzeti Park közleményében.

Az elpusztult madarak elhelyezkedése és testhelyzete – görcsösen összeszorított lábak, hátravetett fej – arra utaltak, hogy mérgezés áldozatai lettek. Másnap a nemzetipark-igazgatóság kutyás keresőegysége négy újabb barna rétihéja és egy egerészölyv tetemére bukkant. A kilenc védett ragadozó pénzben kifejezett természetvédelmi értéke 375 ezer forint. A nyomok alapján a mérget csirkehúsba rejtve szórták szét a területen.

Az ügyben a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőrkapitányság természetkárosítás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást.

Borítókép: Egerészölyv (Forrás: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.