időjárás 18°C Jusztina 2023. szeptember 26.
logo

Csirkehúsba rejtett méreggel öltek veszélyeztetett ragadozómadarakat

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.04.25. 13:26 2023.04.25. 13:36
Csirkehúsba rejtett méreggel öltek veszélyeztetett ragadozómadarakat

Egy gazdálkodó jelentette a hatóságoknak, hogy a területén elhullott ragadozómadarakat talált.

Csütörtökön érkezett bejelentés a nemzeti park természetvédelmi őrszolgálathoz egy helyi gazdálkodótól, aki a területén elhullott ragadozómadarakat talált. A természetvédelmi őr a helyszínre kivonulva két egerészölyv, két barna rétihéja és egy szarka tetemét azonosította – áll a Kiskunsági Nemzeti Park közleményében.

Az elpusztult madarak elhelyezkedése és testhelyzete – görcsösen összeszorított lábak, hátravetett fej – arra utaltak, hogy mérgezés áldozatai lettek. Másnap a nemzetipark-igazgatóság kutyás keresőegysége négy újabb barna rétihéja és egy egerészölyv tetemére bukkant. A kilenc védett ragadozó pénzben kifejezett természetvédelmi értéke 375 ezer forint. A nyomok alapján a mérget csirkehúsba rejtve szórták szét a területen.

Az ügyben a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőrkapitányság természetkárosítás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást.

Borítókép: Egerészölyv (Forrás: Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.