Három agresszív komondor tartja félelemben a budai lakosokat

Már húsz sértett jelentkezett a budai kutyatámadások ügyében.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Ripost2023. 04. 25. 9:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy budai férfi rendszeresen póráz nélkül sétáltatja három hatalmas komondorát.

 A helyiek már jól ismerik a gazdát és kutyáit, akik többször is agresszívan léptek fel – számolt be róla a Ripost.

Hozzátették, hogy a támadások során a férfi nem tesz semmit, ha rászólnak, akkor is csak fenyegetőzik. A főbb helyszínek, ahol eddig felbukkantak: a Gellért-hegy, Feneketlen-tó, Villányi és Bartók Béla út, a Humusz ház és az Infopark környéke. A környékbeli kutyatulajdonosok rettegnek a komondoroktól, ha tehetik, elkerülik a már elhíresült „négyest”. 

A múlt hét során még néhány sértettről lehetett tudni, közülük hárman tettek feljelentést. A Tizenegy Állatvédő Egyesület hivatalos Facebook-oldalán kereste a további áldozatokat. 

A bejegyzés körbejárta a kerületi kutyásokat, és pár nap alatt már húszan jelentkeztek az egyesületnél. 

A sértetteknek azt tanácsolják, hogy minden esetben tegyék meg a megfelelő hatósági lépéseket. 

A támadások között olyan esetről is tud a lap, amikor valakinek a kutyájából kiharaptak egy darabot. A gazda ebben az esetben sem foglalkozott az okozott bajjal, sőt fenyegetőzött, agresszív viselkedéssel lépett fel – írják.

A kerületben élő kutyások nagyon elégedetlenek és rettegnek, hogy mikor találkoznak újra a férfival. Egy Facebookon lévő kutyás csoportban egymást segítve próbálnak tájékozódni az emberek, hogy merre sétálhat a felelőtlen állattartó. De olyan is akad, akit csak pár utca választ el az agresszív négyestől, így sehogy sem tudja kikerülni őket.

A sorozatos kutyatámadások kapcsán a lap a múlt héten megkereste a rendőrséget. A Budapesti Rendőr-főkapitányság válaszában megerősítette, hogy az ügyben szabálysértési eljárást folytat. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Flickr)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.