Ismét lecsaptak a „határrendész maffiára”

Újabb öt5 határrendészt és két civilt fogtak el a nyomozó ügyészek és az NVSZ tisztjei Ártándon korrupció megalapozott gyanúja miatt.

2023. 04. 17. 17:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb öt határrendészt és kettő civilt vettek hétfőn őrizetbe a nyomozó ügyészek és az NVSZ tisztjei korrupció gyanújával Ártándon. Ezzel huszonháromra bővült a gyanúsított egyenruhások száma a „határrendész maffiának” emlegetett bűnszervezet ügyében.

 

Egy másik gyanúsított elfogása (Fotó: Ügyészség)

A gyanú szerint a Biharkeresztes Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó határrendészek a szolgálataik során rendszeresen korrupciós bűncselekményeket követtek el azzal, hogy az átkelőhelyen átutazóktól vesztegetési pénzt fogadtak el, majd az összegyűjtött készpénzt a szolgálatot követően egymás között elosztották.

Az ügyészség március 7-én tartott bűnügyi akció után hétfőn kilenc helyszínen újabb összehangolt akciót folytatott, amelynek célja részben bizonyítékok megszerzése, részben pedig vagyonelkobzás alá eső vagyon megtalálása és biztosítása.

Az összehangolt akcióban az ügyészség felkérésére részt vesz a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala, a Készenléti Rendőrség, a Terrorelhárítási Központ, továbbá a Hajdú-Bihar és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság állománya.

A nyomozó ügyészség ma hajnalban elrendelte hét újabb elkövető őrizetét, az akció jelenleg is zajlik.

 

A nyomozás korábbi szakaszában gyanúsítottként kihallgatott személyek közül két fő bűnügyi felügyeletét és további 16 hivatalos személy letartóztatását rendelte el a bíróság, amely utóbbi kényszerintézkedést ügyészi indítványra három hónappal hosszabbított meg a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa.

Borítókép: Egy újabb, korrupció miatt elfogott határrendész (Fotó: Ügyészség)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.