Kiderült, mikortól lehet megvenni a vármegyebérleteket és az országbérletet

Elindult az országbérlet és a vármegyebérletek honlapja, amely tájékoztatást nyújt az új konstrukciókról, és a megfelelő bérlettípus kiválasztásában is segít.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 17. 11:48
MÁV-Start vonat, vasút Forrás: Facebook/MÁV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MÁV–Volán-csoport által létrehozott felület a május 1-jétől érvényes vármegye- és országbérletekkel kapcsolatban ad részletes információt. A cégcsoport kiemelte, hogy 

az új bérlettípussal több ezer, de akár tízezer forintot is megspórolhatnak havonta a családok, ha a szülők és a gyerekek rendszeresen ingáznak.

A honlap tizenkilenc vármegye térképén ábrázolja a helyközi és távolsági buszokat, illetve a vasútvonalakat. Ezek mellett az értekesítőhelyekre, jegypénztárakra és automatákra is rá lehet keresni.

Az oldal leghasznosabb eleme, hogy a leggyakrabban igénybe vett útvonalak bérletárait hasonlítja össze az új vármegyebérlet 9400 forintos árával, ezzel szemléltetve, mekkora összeget spórolhatnak meg az utasok a vármegyebérlettel. Az országbérletet igénybe vevő utasok választ kaphatnak arra a kérdésre is, hogy a hosszabb és rendszeres utazásaik során mennyivel kedvezőbb a 18 900 forintos jegytípus.

A MÁVappban április utolsó hetétől kezdődik az új, kedvező árú bérletkonstrukció elővételi értékesítése – közölte a MÁV–Volán-cégcsoport.

Borítókép: illusztráció (Forrás: MÁV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.