Koncz Zsófia: Jelentős összegeket fordított a kormány az energia-korszerűsítésre

Ha az ellenzék nukleáris energiáról szóló javaslatai megvalósulnának, Magyarországon energiahiány lenne – mondta az államtitkár.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 11. 15:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány ígéretet tett a lakóépületek energetikai korszerűsítésére, de nemhogy ezt nem tette meg, még a panelprogramot is elsorvasztotta – mondta Berki Sándor (Párbeszéd) napirend előtt a Parlamentben. Úgy vélte, hogy miközben az energiafogyasztás nő, a lakások energetikai szempontból korszerűtlenek. Hangsúlyozta: szükség lenne a panelépületek korszerűsítésére, és a kormány hiába ígérget, a lakásállomány többsége még mindig korszerűtlen energetikai szempontból. Ennek megváltoztatására kellene költeni, hogy a panellakásban élők fűtésszámlája csökkenjen, és akkor kevésbé kellene aggódni az energiaválság miatt – fogalmazott.

Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában rámutatott: 

a magyar energiaellátásban a nukleáris energia kiemelt szerepet tölt be, és ha a kormány komolyan venné az ellenzék javaslatait a nukleáris energia visszaszorításáról, Magyarországon energiahiány lenne. Kiemelte: a kormány eddig is több programot indított a lakások energetikai korszerűsítésére, jelentős összegeket fordított erre. 

Közölte: jelenleg háborús helyzet van, ami az energiahelyzetre is hatással van, az energia ára jelentősen emelkedett. A kormány a magyar érdekekért küzd az óriási nyomás ellenére ebben a helyzetben is – jelentette ki.

Borítókép: Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium parlamenti államtitkára (Fotó: Észak-Magyarország/Vajda János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.