Letöltendő börtönre ítélték a férfit, aki teljes erőből a földhöz vágott egy kölyökkutyát

Állítólag megbánta.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyarország Bíróságai2023. 04. 21. 13:57
Portrait,Of,Black,Female,Pitbull,Puppy.
2168737171 Fotó: Zeeshan Naveed
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szándékosan vágott földhöz egy kölyökkutyát az a férfi, akit az Ózdi Járási Ügyészség állított bíróság elé, miután vitába keveredett az édesanyjával – írja a Miskolci Törvényszék sajtóosztálya.

Kifejtették, hogy a tényállás szerint az ittas férfi március 25-én a házuk udvarán – egy náluk tartott kutya és kölykei miatt – vitába keveredett az édesanyjával, indulatos lett, majd az egyik öt-hat hetes, pitbull jellegű kölyökkutyát szándékosan, nagy erővel földhöz vágta, és az állat azonnal elpusztult.

A bíróság a vádlottat – mint visszaesőt – állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek, és vele szemben tíz hónap szabadságvesztést és egy év közügyektől eltiltást szabott ki.

A bíróság a büntetés kiszabásakor súlyosító körülményként értékelte a vádlott büntetett előéletét, az önhibából eredő, ittas állapotban történő elkövetést, azt a tényt, hogy cselekménye az állat pusztulásához vezetett, míg enyhítő körülményként a vádlotti beismerést és azt, hogy tettét megbánta. Az ítélet jogerős.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.