Magyarország ellen politikai boszorkányüldözés zajlik

Nacsa Lőrinc, a KDNP politikusa leszögezte, hogy Brüsszel politikai érdekek mentén blokkolja a hazánknak járó uniós forrásokat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 11. 15:45
NACSA Lõrinc
Budapest, 2022. november 23. Nacsa Lõrinc, a KDNP vezérszónoka felszólal a Magyarország 2021-es költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. november 23-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Eddig is világos volt, hogy Brüsszel valójában politikai érdekek mentén blokkolja az uniós forrásokhoz való hozzájutást. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke pedig beismerte, hogy nagyon sokat dolgoztak és dolgoznak ma is azon, hogy az EU ne adja oda a Magyarországnak járó forrásokat – fogalmazott Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezető-helyettese. Mint mondta, a DK elnökének szavai bizonyítják, hogy Magyarország ellen politikai boszorkányüldözés zajlik.

 

– Politikai zsarolásról van szó, aminek az a célja, hogy meggyengítsék a nemzeti kormányt és rábírják a békepárti álláspontján való változtatásra 

– tette hozzá.

Válaszában Répássy Róbert, az igazságügyi tárca államtitkára hangsúlyozta, hogy a tavaly nyár óta tartó tárgyalásokon mindent megtettek azért, hogy hazahozzák a Magyarországnak járó pénzeket.

– Minden tárgyaláson a legapróbb részletekig elemzik az Európai Bizottság kifogásait, és számos törvénymódosítást fogadtak el a megállapodás érdekében 

– emelte ki.
Jelezte, hogy azok a kritikák, amelyek számos esetben alaptalanok, először nem a bizottságtól hallhatók, hanem vagy a Ház falai között hangzanak el, vagy különböző civil szervezetektől érkeznek, majd néhány nap múlva ez lesz az Európai Bizottság hivatalos álláspontja.

Borítókép: Nacsa Lőrinc (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.