Zsigó Róbert: Magyarország békepárti és ezzel a globális többséghez tartozik

A Fidesz országgyűlési képviselője elmondta, hogy a háború és az elhibázott brüsszeli szankciók tönkretették Európa gazdaságát.

2023. 04. 11. 14:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Európa a háborúba sodródás napjait éli. Az Európai Parlament további fegyverszállításokat követel – fogalmazott Zsigó Róbert a napirend előtti felszólalásában. A Fidesz országgyűlési képviselője leszögezte: a tagállamok egy része már elkötelezte magát a fegyverszállítások mellett, ezek a lépések pedig világháborúhoz vezethetnek.

– A NATO múlt heti, külügyminiszteri tanácskozásán egyes résztvevők meglehetősen harcias nyilatkozatokat tettek, a békéről azonban kevés szó esett

– hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Mint jelezte, Magyarország békepárti álláspontja a tanácskozáson is egyedülálló volt. Szót ejtett arról is, hogy fontos megerősíteni azokat a NATO döntéseket, hogy a katonai szövetség nem részese a háborúnak.

– Magyarország békepárti és ezzel a globális többséghez tartozik. Európában kisebbségben a véleményünk, de a világban a többséghez tartozunk. Bele akarnak préselni bennünket a háborúba, ugyanakkor ez egy olyan ügy, amiben nem lehet megkerülni a nemzeti parlamentet. Ezért van jelentősége annak, hogy a parlament határozatot fogadott el, amiben kitart a béke álláspontja mellett és tűzszünetet követel – húzta alá Zsigó Róbert. 

Hozzátette: naponta azt lehet tapasztalni, hogy a háború és az elhibázott brüsszeli szankciók tönkretették Európa gazdaságát.

A Fidesz képviselője emlékeztetett, hogy a baloldal nemet mondott a békepárti határozatra, amivel bizonyították, hogy képesek a dollárokért szembemenni a magyar emberek érdekével.

Válaszában Vargha Tamás, a honvédelmi minisztérium parlamenti államtitkára elmondta: életeket menteni csak békével lehet, a békéhez pedig a legrövidebb út a tűzszüneten keresztül vezet. Felhívta a figyelmet, hogy hazánk nem támogat olyan lépéseket, ami a háború eszkalációjához vezet.

– A kormány azért dolgozik, hogy megvédje Magyarország függetlenségét – nyomatékosította az államtitkár, majd kiemelte, hogy Európa biztonságát és gazdasági kilátásait is befolyásolja, hogy mikor lesz béke. Kiemelte, hogy háborút az infláció ellen kell indítani, meg kell védeni a munkahelyeket, a családokat és a nyugdíjasokat.

Borítókép: Zsigó Róbert (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.