Már öt gyanúsítottja van a Lurdy Házban történt tömegverekedésnek

Jelenleg öt embert gyanúsít a Lurdy Házban múlt héten kitört tömegverekedés ügyében a rendőrség – értesült a Magyar Nemzet. A két külföldi társaság között kirobbant konfliktus olyannyira elfajult, hogy a rendőröknek kellett közbeavatkozniuk. A verekedésnek egy életveszélyes sérültje is van.

Pámer Dávid
2023. 04. 25. 7:22
Flashing,Lights,Of,The,Police,Car,Into,The,Checkpoint,In, illusztráció, rendőrség, rendőrautó, villogó
Fotó: ChiccoDodiFC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pár napja hatalmas tömegverekedés tört ki a Lurdy Házban, ahol két társaság került konfliktusba. Egy szír és egy jordán család tagjai estek egymásnak, akiknek már régóta gondjuk volt egymással. 

A verekedést megelőzően az Egyiptomiak Magyarországi Kulturális Egyesülete tartott rendezvényt, ami békésen zajlott. 

Az egyesület elnöke úgy tudja, régi viszály okozta a családok közti verekedést. Volt, aki egy székkel püfölte a többieket, az egyik férfi pedig akkora ütést kapott a fejére, hogy életveszélyes koponyasérüléssel szállították kórházba.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) életveszélyt okozó testi sértés és csoportos garázdaság miatt kezdett nyomozni. A történtek után három férfit hallgattak ki gyanúsítottként, egyet közülük őrizetbe vettek. 

A Fővárosi Főügyészség szóvivője, Bagoly Bettina az RTL-nek elmondta, hogy az őrizetbe vett férfi panasszal élt a gyanúsítás ellen. Ő ugyanis azt állította, azért ütött, mert a másik család provokálta. A férfi korábban testi sértés miatt egyébként felfüggesztett börtönbüntetést kapott, próbaideje alatt követte el az újabb bűncselekményt. Vele szemben a Fővárosi Főügyészség lakóhelyre korlátozott bűnügyi felügyelet elrendelését indítványozta.

Megkeresésünkre a BRFK kommunikációs osztálya hétfő este azt írta, hogy utóbbi férfi bűnügyi felügyeletét el is rendelte a bíróság. A rendőrség közölte azt is, hogy az ügynek már öt gyanúsítottja van, egy személyt életveszélyt okozó testi sértéssel, míg a másik négy elkövetőt csoportosan elkövetett garázdasággal gyanúsítják.  

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.