Többmilliós mesterhegedűt loptak el egy dabasi nyugdíjastól

A gyanúsítottat elfogták, de ő maga sem tudta megmagyarázni, miért vitte el a hangszert.

Magyar Nemzet
Forrás: Rendőrség2023. 04. 17. 12:33
Több millió forint értékű mesterhegedű, amit egy dabasi férfi vitt el egy nyugdíjastól 2023 áprilisában Forrás: Rendőrség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idős sértettnél dolgozott a harminckilenc éves dabasi férfi, aki elvitte a több millió forintot érő hegedűt április 6-án. A ház körül végzett munka során keltette fel a gyanúsított figyelmét a hangszer, amiért később visszament.

Átmászott a kerítésen, egy téglával betörte az ablakot, és a zeneszobába ment. 

Magához vette a három és fél millió forintot érő hegedűt és két vonót. 

A hangszert a kardigánja alá rejtette, és elmenekült a helyszínről.

A nyomozók másnap kihallgatták L. Györgyöt, aki részletes beismerő vallomást tett, de nem tudott magyarázatot adni tettére. A hangszert visszaadták idős tulajdonosának.

A helyi férfi ellen lopás megalapozott gyanúja miatt folyik további eljárás – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Borítókép: a hegedű (Forrás: rendőrség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.