Úgy lopta a szódapénzt, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne + videó

Nagyon kiakadtak a bácsalmásiak.

Magyar Nemzet
Forrás: Police2023. 04. 20. 11:44
Flashing,Lights,Of,The,Police,Car,Into,The,Checkpoint,In, illusztráció, rendőrség, rendőrautó, villogó
Fotó: ChiccoDodiFC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lakossági bejelentés alapján indult nyomozás a Bajai Rendőrkapitányságon egy ismeretlen ellen, aki Bácsalmáson az utóbbi időben rendszeresen lopta a „szódapénzt”. A tulajdonosok a lakóházuk ablakába, ajtajára helyezték el a szódásüveg és a ballonos víz cseréjére kikészített kisebb-nagyobb összegeket, amelyeknek ismeretlen módon lába kélt – adta hírül a Police.hu.

A bajai és bácsalmási rendőrök közösen kezdtek nyomozni az ügyben: adatot gyűjtöttek, biztonsági kamerák felvételeit elemezték, és rövid időn belül sikerült is beazonosítani a tolvajt.

A gyanú szerint a bűncselekmény elkövetésévek gyanúsítható húszéves helyi lakos napközben a városka utcáit járta, és ahol látott kihelyezett üres szódás üveget, az alá benézett, majd a cserére kikészített pénzt ellopta. A nyomozás eddigi adatai szerint legalább háromszor sikerrel járt, további két esetben pedig megzavarták, ezért elszaladt.

A férfit április 19-én a bácsalmási rendőrök előállították, és üzletszerűen elkövetett lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt kihallgatták. A nyomozók gyanúja szerint a jelenleg szabadlábon védekező férfi gyaníthatóan másokat is megkárosított, ezért széleskörűen vizsgálják az esetet.

A rendőrök kérik, hogy a további károsultak, illetve azok, akik a bűncselekménnyel kapcsolatosan érdemi információval rendelkeznek, jelentkezzenek a bácsalmási vagy a bajai rendőrségen.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.