„A főpolgármester méltatlan a posztjára”

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szerint az ellenzéki pártok vezetőszáron tartják Karácsony Gergelyt.

Munkatársunktól
2023. 05. 24. 14:05
null
Borítókép: Csizmadia László, a CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke és ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász, a CÖF-CÖKA szóvivője (Fotó: Magyar Nemzet felvétele)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Karácsony Gergely politikai ambícióit munkaköri kötelessége elé helyezi, hozzá nem értését, emberi hiányosságait sok megélhetési pártpolitikus foglalkoztatásával kívánta pótolni; az eredmény többéves regnálás után katasztrofális csődhelyzet” – véli Csizmadia László, aki szerint állampolgárok tűrhetetlennek tartják, hogy adóforintjaikból csak közlekedési káoszt és az előző főpolgármester által előkészített beruházások elkésett torzóit kapják. A  Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) kuratóriumi elnöke szerint Karácsony Gergely utat tévesztett zuglói polgármesterként, főpolgármesterként és pártpolitikusként is; volt pártja már alig jegyezhető, a fővárosi lakosság bizalmát elvesztette, intézkedései sorra balul sülnek el. 

Ahelyett, hogy a regnáló kormánnyal szakmai egyeztetéseket folytatna és a budapestiek örömére hasznos építkezéseket produkálna, elhanyagolta a közműszolgáltatásokat és használhatatlanná tette a főváros közlekedését.

– hangsúlyozta. 

A főpolgármester szembefordul a választópolgárok kétharmadát képviselő kormánnyal, és az ellenzéki pártokkal együtt azon dolgozik, hogy a magyar emberek ne kapják meg a jogosan járó európai uniós támogatásokat – emelte ki a kuratóriumi elnök, aki arról is beszélt, hogy Karácsony Gergely kitartott brüsszeli megbízottjával, Jávor Benedekkel, továbbá Cseh Katalinnal, Gyurcsánynéval, Donáth Annával azon lobbizik, hogy ezek a pénzek ne az államkasszába érkezzenek, hanem egyenesen az általuk preferált önkormányzatokhoz, amivel a korrupció melegágyait alakítanák ki.

Csizmadia László kijelentette: 2024-ben, az önkormányzati választáson a feje tetejéről a talpára kell állítani a fővárost. Mint mondta, főpolgármestersége idején Tarlós István a pártpolitikai érdekek elé helyezte Budapest lakosságának szükségleteit, és nem sajnálta az erőt, ha a kormánnyal kellett szakmai vitákat folytatni. A kompromisszum mindig létrejött, és soha nem torkollott politikai háborúba. 

– Az lenne a legjobb, ha Karácsony Gergely alkalmatlanságát tudomásul véve lemondana, távozna oda, ahol károk okozására nincs mód, vagy esetleg a DK-ba – fogalmazott Csizmadia László, és hazafias érzelmű, alkotó főpolgármester-jelöltet javasol a Fidesz–KDNP-nek. – Az új polgármester tűzze zászlajára a Városháza újjáépítését, az ország és Budapest lakosságának érdekeit tartsa szem előtt – tanácsolta.

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF–CÖKA szóvivője arról beszélt, hogy sok budapesti elkeseredve fordul hozzájuk különböző fővárosi ügyek, köztük büntetőügyek miatt. 

A közvagyon felelőtlen kezelésére számos példa van a fővárosban, ilyen például a biodóm, a Lánchíd, a Blaha Lujza tér ügye, a zuglói korrupciós ügyek, a Városháza-botrány, illetve a kormánnyal való konfliktus, ami abban csúcsosodott ki, hogy adókötelezettségének nem akar eleget tenni a főváros

– sorolta az alkotmányjogász, majd megemlítette a BKV-buszok korrupciógyanús bérlésének ügyét, és a munkatársak, tanácsadók korrupciós ügyeit is.
– Számos ügy kiált megoldásért, sikeres hatósági eljárásért, és a CÖF–CÖKA rajta tartja a kezét a fővárosi ügyek ütőerén  – fogalmazott ifj. Lomnici Zoltán. 

 

Borítókép: Csizmadia László, a CÖF–CÖKA kuratóriumának elnöke és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF–CÖKA szóvivője (Fotó: Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.