Csaknem kilencezer liter üzemanyagot loptak a benzinkutasok, nagy árat fizetnek érte

Felfüggesztett börtönre ítélt a bíróság egy benzinkutast és ismerősét, míg egy másik kútkezelőre pénzbüntetést szabott ki üzemanyaglopás miatt. A vádlottak több mint kilencezer liter üzemanyagot „csapoltak” le méretlenül egy kiskunhalasi töltőállomáson, kihasználva az egyik kútoszlop és az online kassza közötti kommunikáció rendszeres megszakadását – tudatta a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 11. 11:02
null
Salgótarján, 2022. május 27. Tájékoztató feliratok a Mol benzinkútján Salgótarjánban 2022. május 27-én. A Mol arra kéri a vásárlókat, a benzinkutaknál a fizetéskor minden esetben mutassák be a forgalmi engedélyüket, hogy a pénztárnál a hatósági árra tudják módosítani a vásárlás összegét - hívta fel a figyelmet közleményében a társaság. A vállalat tájékoztatása szerint a kútoszlopokon a számlálók minden tankolás esetén a piaci árat tüntetik fel, de a pénztárnál a forgalmi engedély felmutatása után alacsonyabb összeget kell fizetnie a magyar vásárlóknak. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a férfiakat üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett lopás bűntettével vádolta – közölte Négyessyné Bodó Marianna főügyészségi csoportvezető ügyész. A sajtószóvivő kifejtette: a vádirat szerint a három vádlott közül ketten benzinkutasként dolgoztak egy kiskunhalasi üzemanyagtöltő állomáson, a harmadik vádlott egyikük ismerőse volt. 

A vádlottak 2020 novembere és 2021 februárja között, a kassza és a számlázási rendszer megkerülésével vételeztek üzemanyagot.

Az egyik benzinkutas és ismerőse kétnaponta, többnyire az éjszakai műszakbeosztás alatt, a zavartalan elkövetést figyeléssel biztosítva, felváltva csapolta az önkiszolgáló töltőpisztollyal ellátott 1. számú kútoszlopot, kihasználva azokat az időszakokat, amikor a benzinkút kútoszlopa és az ahhoz kapcsolódó online kassza kommunikációja megszakadt.

Az üzemanyagot részben járműveikbe, részben kannába tankolták, ketten – 25 műszak alatt – több mint nyolcezer liter benzint és dízel üzemanyagot loptak így el, csaknem 3,2 millió forinttal károsítva meg a kút üzemeltetőjét.

A másik benzinkutas – hasonló módszerrel – három alkalommal vitt el jogosulatlanul, mintegy 300 ezer forint értékben üzemanyagot.

A Kiskunhalasi Járásbíróság a vádlottak bűnösségét a váddal egyezően megállapította. A nagy értékű üzemanyaglopást elkövető benzinkutast és ismerősét egy év két hónap – végrehajtásában két évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. A másik benzinkutassal szemben 150 ezer forint pénzbüntetést szabtak ki, és mindhármójukat kötelezték a sértettnek okozott kár megtérítésére – közölte a sajtószóvivő.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.