Komoly razzia jöhet a benzinkutakon, azt már tudni, miért, a kérdés már csak az, mikor

Olcsóbb lehet a benzin?

Magyar Nemzet
Forrás: VG2023. 04. 24. 16:15
null
Salgótarján, 2022. május 27. Tájékoztató feliratok a Mol benzinkútján Salgótarjánban 2022. május 27-én. A Mol arra kéri a vásárlókat, a benzinkutaknál a fizetéskor minden esetben mutassák be a forgalmi engedélyüket, hogy a pénztárnál a hatósági árra tudják módosítani a vásárlás összegét - hívta fel a figyelmet közleményében a társaság. A vállalat tájékoztatása szerint a kútoszlopokon a számlálók minden tankolás esetén a piaci árat tüntetik fel, de a pénztárnál a forgalmi engedély felmutatása után alacsonyabb összeget kell fizetnie a magyar vásárlóknak. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vizsgálatot rendelt el a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) fogyasztói panasz miatt az egyik vidéki városban több helyi töltőállomás árképzése miatt. A közléséből arra lehet következtetni, hogy a történet itt nem ért véget, vagyis hamarosan újabb versenyhatósági intézkedések jönnek az üzemanyag–kiskereskedelem területén.

„A versenyhatóság kiemelten figyeli az üzemanyag-kiskereskedelmi szektort. A GVH panaszeljárásban vizsgálatot indított az egyik vidéki város több töltőállomása miatt”

 – közölte a Világgazdasággal a szervezet sajtóosztálya. A hatóság megjegyezte a közleményben, üdvözlik, hogy megindult a verseny, és a benzinkutakon is csökkenésnek indultak a fogyasztói árak. 

„A Gazdasági Versenyhivatal a tiszta verseny őreként továbbra is mindent megtesz azért, hogy az infláció csökkenése a következő hónapokban is folytatódjon mind az élelmiszerek, mind az üzemanyagok területén. Ennek érdekében várhatók további hatósági intézkedések is” – jegyezték meg, a portál szerint sokat sejtetően. Emlékeztetőül, a drágulás már az orosz–ukrán háború előtt elkezdődött, a kormány ezért 2021 novemberében ársapkával látta el az üzemanyagokat, akkor 480 forintba került a benzin. 

A kormány aztán úgy döntött, visszavonja a rendelkezést, így tavaly júniusban 780 forint fölé szökött a 95-ös átlagára, aztán a dízel literjéért tavaly októberben 850 forintnál is többet kértek. Tény, hogy a rekordértékekhez képest mára visszaestek az árak, a benzin ára literenként nagyjából 650 körül mozog, és a Vg azt írja, hogy az újabb csökkenésekkel bőven 600 forint alá csökkenhet mindkétféle hajtóanyag ára.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.