Egy forintért lehet telket vásárolni egy magyar faluban

Nem csalás, nem ámítás.

Magyar Nemzet
Forrás: TEOL2023. 05. 12. 18:49
null
Tolnanémedi, 2018. március 26. A Sió-csatorna és a Kapos folyó találkozása Tolnanémedinél 2018. március 26-án. A Balaton magas vízállása miatt a Sió-csatornán keresztül folyamatosan engedik a vizet a tóból. MTI Fotó: Jánossy Gergely Fotó: Jánossy Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Tolnanémedi önkormányzat egy forintért ad el önkormányzati telkeket azoknak, akik a községünkben akarnak építkezni, hogy ezzel is motiváljuk az állampolgárokat új házak építésére a településünkön. Ugyanis egy ideje gyakran túl drágának találják az új házak építését – fogalmazott a TEOL-nak a község polgármestere. 

Vígh László hozzáfűzte, hogy az interneten elérhető kalkulátorok szerint egy kétszáz négyzetméteres, kétemeletes, könnyűszerkezetes családi házat csaknem harminchétmillió forintért lehet felépíteni, egy vasbeton házat pedig nagyjából negyvenötmillió forintért. A polgármester hangsúlyozta, hogy 

a településen minden feltétel adott a kiegyensúlyozott, nyugodt családi élethez.

Az érvelést azzal folytatta, hogy a középületek az elmúlt évek során megújultak, az óvoda, a volt általános iskola épülete, a művelődési ház, az önkormányzati hivatal, a temető felújításának nagy része megtörtént, valamint a Tolnanémedihez tartozó Nebojsza-dombon található kilátó-pihenőhelyet szintén folyamatosan fejlesztik.

A lap megjegyzi azt is, hogy Tolna vármegye településeinek meghirdetett telkeit méregdrágán lehet megvásárolni. Példaként említették, hogy Pincehelyen egy négyezer négyzetméteres szőlőterület kétmillió forintba kerül. 

Borítókép: A Sió-csatorna és a Kapos folyó találkozása Tolnanémedinél (Fotó: MTI/Jánossy Gergely)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.