Gulyás Gergely: Magyarországon sikeres konzervatív kísérlet zajlik

A miniszter a kormány nevében köszönetet mondott a CPAC Hungary előadóinak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 05. 18:56
GULYÁS Gergely
Budapest, 2023. május 5. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencia második napján a Bálna Budapestben 2023. május 5-én. A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi tanácskozása. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elmúlt években Magyarországon sikeres konzervatív kísérlet zajlik – jelentette ki az Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken a CPAC Magyarország konferencián. Gulyás Gergely az Alapjogokért Központ által szervezett Együtt erő vagyunk! című rendezvény egyik záró előadásán azt mondta, 

a magyarországi konzervatív kísérlet sikeres, mert demokratikus legitimáció áll mögötte: négyszer egymás után igen nagy többséggel sikerült parlamenti választásokat nyerni. 

– De sikeres azért is, mert nem mondott le azokról az alapvető értékekről, melyekről Nyugat-Európa önmagukat kereszténydemokratának és konzervatívnak nevező pártjai már lemondtak – tette hozzá. 

– A CPAC fontos szerepe, hogy összekösse az óceán két partját, mert a konferencia az amerikai konzervatívok fontos fóruma, melyet most már más országok is vendégül látnak – közölte a politikus. 

Gulyás Gergely a kormány nevében köszönetet mondott az előadóknak, akik vállalták, hogy eljönnek Magyarországra, melynek politikai jelentősége ma a konzervatív vitákban lényegesen nagyobb annál, mint amit egy 10 milliós ország és egy tizen-egynéhány milliós nemzet súlya önmagában indokolttá tesz. 

A miniszter kiemelte, Nyugat-Európában sokszor a konzervatív pártok is elfogadják azokat a játékszabályokat és kereteket, amelyeket a baloldal, a liberálisok nekik megszabnak. Amerikára ez nem jellemző, a konzervatívok ott megmaradtak konzervatívnak, és megvédik a woke által támadott alapvető értékeket. 

A woke természetellenes ostobaságairól naponta sokat hallani, néha olyan esetekről is, amelyekre azt mondják: ingyen senki nem lehet ilyen hülye

– mondta a politikus. 

Ez nem ingyen történik, erre Magyarországon a legkézzelfoghatóbb bizonyíték éppen az, hogy Amerikából 4 milliárd forintnak megfelelő dollárt kapott a magyar ellenzék arra, hogy hatalomra kerüljön. – Annak érdekében, hogy Magyarország ne lehessen olyan, konzervatív, kereszténydemokrata kormány által vezetett ország, amely a jelenlegi amerikai adminisztráció szemében szálkának tűnik – közölte a miniszter. 

– A woke éppen a hazát kérdőjelezi meg, a szabadságot veszi célba, azt a jogot, hogy a nép szabadon dönthessen sorsáról, saját maga határozza meg azokat az értékeket és kereteket, melyek között élni kíván – jelentette ki Gulyás Gergely. 

– A konferencia bejáratánál olvasható „no woke zone” szlogen olyan közös felhívás a cselekvésre, melynek célja, hogy olyan politikai erők legyenek kormányon, melyek hirdetik: saját hazájuk nem válhat woke-zónává. Melyek úgy gondolják, a férfi férfi, a nő nő, az alapvető értékeinket, nemzetet, hitet és összetartozást pedig meg kell őrizni – mondta a politikus.

Borítókép: Gulyás Gergely a CPAC-en (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.