Két autó karambolozott az M4-esen, baleset miatt lezárták a 4-es főutat

Helyzetjelentés az utakról kedden reggel.

Magyar Nemzet
Forrás: OKF, Útinform2023. 05. 30. 7:26
null
Alsónémedi, 2013. augusztus 31. Torlódnak a járművek az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán az M0-s autóút új szakaszának átadása előtt 2013. augusztus 31-én. Az M0-s autóútnak az 51-es főút és M5-ös autópálya közötti újonnan épült 6,3 kilométeres szakaszának átadásával az autósok mostantól több mint 75 kilométer hosszan folyamatosan haladhatnak a körgyűrű M1-es autópálya és 11-es főút közötti szakaszán. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élénk a forgalom a Budapest környéki utakon. Sokan haladnak

  • az M3-as autópálya bevezető szakaszán az M0-s autóúti csomóponttól,
  • a 10-es főúton a solymári körforgalomtól,
  • a 11-es főúton Leányfalu és Budakalász között,
  • a 31-es főúton Maglódtól, valamint
  • az 51-es főúton Dunaharasztitól a főváros irányába.

A 11-es főúton, Esztergom belterületén csőtörés miatt a 67-es kilométernél félpályán halad a forgalom.

A 4-es főúton, Kisvárda térségében két személyautó ütközött össze. A 318-as kilométernél teljes útzár van érvényben.

Összeütközött két személyautó az M4-es autóút repülőtér felé vezető oldalán a 22-es kilométernél, Vecsés külterületén. Műszaki mentésre a fővárosi tűzoltók vonultak ki a helyszínre. Az egyik jármű az árokba hajtott, a másik a belső sávot foglalta el. A forgalom egy sávon zavartalanul halad – közölte a katasztrófavédelem. Az Útinform tájékoztatása szerint a helyszínelést már befejezték, megszűnt a sávzárás, lassan oszlik a mintegy két kilométeres torlódás.

Az M0-s autóút keleti szakaszán a Megyeri híd felé Pécel térségében, az 52-es kilométernél megcsúszott egy túlméretes jármű rakománya, a külső sávot lezárták. Mellette két sáv járható, de a nézelődés miatt torlódik a forgalom.

Szintén az M0-s autóúton a Megyeri-híd felé Dunakeszi térségében fenntartási munkák miatt a 71-es kilométernél egy sávon halad a forgalom, ezért torlódnak a járművek.

Leszorította egymást az útról két autós Nagykátán, az István király útján. Az egyik gépkocsi az árokba hajtott, a másik pedig az út szélén állt meg. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A forgalmat nem akadályozza a baleset – tudatta a katasztrófavédelem.

 

Munkavégzés az utakon

Az M31-es autópályán az M0-s autóút felé vezető oldalon Nagytarcsa térségében dilatációs szerkezetet javítanak. A 2-es és az 1-es kilométer között csak a belső sáv járható.

Az M1-es autópályán Győr elkerülő szakaszán a Rába-híd felújításán dolgoznak, a 123-as és a 129-es kilométer között a Hegyeshalom felé vezető oldalon a külső és a leállósávot lezárták. A forgalom a belső sávon, illetve az ellenkező, Budapest felé vezető oldal belső sávján halad. A főváros irányába a külső és a leállósáv használható.

Jelentős forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar–szlovák határszakaszon, a 14-es főúton Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a három és fél tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon. Nekik kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülőt tenni.

A Szlovák Köztársaság közrendjének és belső biztonságának védelme érdekében június 8-ig ideiglenesen újra bevezeti a határellenőrzést, többek között a Magyarországgal közös szárazföldi határain is. Minden jármű – kivéve a tehergépjárművek és menetrend szerinti buszok – a 13-as főúti Monostori híd helyett a 132-es főúti Erzsébet hídon léphetnek át a határon. (Az ezen időszak alatt igénybe vehető határállomások listája megtalálható a rendőrség hivatalos honlapján.)

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.