Kiderült, melyek a legnépszerűbb nevek, már nem minden második csecsemőt keresztelnek Annának

Változott a sorrend a fiúneveknél is.

Magyar Nemzet
Forrás: Femina2023. 05. 09. 15:13
Cute,Funny,Infant,Baby,Girl,Making,Faces,Lying,On,Mother, baba, csecsemő, illusztráció, shutterstock
2180210913 Fotó: morrowlight
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hanna név 2011 óta vezeti a lánynevek népszerűségi listáját, igaz, a csúcson 2014-ben volt, amikor 1856 újszülöttnek adták ezt a nevet – számolt be a Femina. Tavaly is 1331 csecsemőt anyakönyveztek ezen a néven. Utána következik a Léna a népszerűségi rendben, tavaly ugyanis összesen 977 kislányt neveztek el így a szülei. A dobogó harmadik fokán a Zoé áll, pontosan 956 baba kapta ezt a nevet 2022-ben, a negyedik helyen szereplő Anna néven pedig összesen 928 kislányt anyakönyveztek tavaly.

Beszámolnak arról is, hogy a fiúknál a Bence név húsz éven át tartó egyeduralmát törték meg 2021-ben a Leventék, amely nagyot vesztett népszerűségéből, ugyanis idén a harmadik helyre csúszott vissza. Összesen 1134 kisfiút anyakönyveztek ezen a néven. 

Tavaly a leggyakrabban választott fiúnév a Dominik lett, pontosan 1330 kisfiút neveztek el így. A második helyre az Olivér név került, 1149 baba kapta ezt a keresztnevet. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.