Letartóztattak egy férfit, aki a gondozására bízott időseket bántalmazta szexuálisan

Verte is őket, ha éppen ahhoz volt kedve.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 25. 17:59
Stop,Harassment,And,Abuse,In,Relationship.,Hand,Stop,No, bántalmazás, nem, illusztráció
790902337 Fotó: Thomas Andre Fure
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztattak egy 34 éves férfit, aki a gondozására bízott időseket szexuálisan bántalmazta és rendszeresen verte Jász-Nagykun-Szolnok vármegye egyik idősek otthonában; a döntés ellen a gyanúsított és a védője is fellebbezett – közölte a vármegyei főügyészség csütörtökön.

Ez alapján a vádhatóság szexuális erőszak, valamint bántalmazás közfeladatot ellátó személy eljárásában bűntett miatt indítványozta a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei férfi letartóztatását.

Az intézményben dolgozó férfi 2023 februárja és május 23. között az ott gondozásban lévő idősek közül egy 77 éves nőt, illetve egy másik – még nem azonosított – ápoltat, akik betegség miatt védekezésre képtelen állapotban voltak, rendszeresen, az éjszakai műszakban részben erőszakkal, fenyegetéssel szexuális cselekmények tűrésére, illetve annak végzésére kényszerített – közölte a főügyészség.

A férfi ugyanebben az időszakban a gondozottakat – a szexuális cselekménytől függetlenül is – többször bántalmazta, kézzel ütötte – írta a főügyészség. A bíróság csütörtöki döntésével szemben a gyanúsított és védője is fellebbezett.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.