időjárás 23°C Medárd 2023. június 8.
logo

Letartóztattak egy férfit, aki a gondozására bízott időseket bántalmazta szexuálisan

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.05.25. 17:59 2023.05.25. 18:19
Letartóztattak egy férfit, aki a gondozására bízott időseket bántalmazta szexuálisan

Letartóztattak egy 34 éves férfit, aki a gondozására bízott időseket szexuálisan bántalmazta és rendszeresen verte Jász-Nagykun-Szolnok vármegye egyik idősek otthonában; a döntés ellen a gyanúsított és a védője is fellebbezett – közölte a vármegyei főügyészség csütörtökön.

Ez alapján a vádhatóság szexuális erőszak, valamint bántalmazás közfeladatot ellátó személy eljárásában bűntett miatt indítványozta a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei férfi letartóztatását.

Az intézményben dolgozó férfi 2023 februárja és május 23. között az ott gondozásban lévő idősek közül egy 77 éves nőt, illetve egy másik – még nem azonosított – ápoltat, akik betegség miatt védekezésre képtelen állapotban voltak, rendszeresen, az éjszakai műszakban részben erőszakkal, fenyegetéssel szexuális cselekmények tűrésére, illetve annak végzésére kényszerített – közölte a főügyészség.

A férfi ugyanebben az időszakban a gondozottakat – a szexuális cselekménytől függetlenül is – többször bántalmazta, kézzel ütötte – írta a főügyészség. A bíróság csütörtöki döntésével szemben a gyanúsított és védője is fellebbezett.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.