LMP: Hadházynál elmentek otthonról + videó

Kemény kritikával illette Hadházy Ákos korábbi pártját. A független országgyűlési képviselő közösségi oldalán azt írta, hogy az LMP egyik legkártékonyabb kollaboráns párttá züllött. A válasz sem váratott magára sokáig, Kanász-Nagy Máté szerint Hadházynál elmentek otthonról.

Munkatársunktól
2023. 05. 02. 16:11
Kanász-Nagy Máté
Kanász-Nagy Máté Fotó: kép a videóból
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki térfélen újabb törésvonalak jelentek meg. Hadházy Ákos vezetésével a Momentum hetek óta azzal próbálja meg felhívni magára a figyelmet, hogy kordont bontanak a karmelita kolostornál. Legutóbb a pedagógusok tüntetését próbálták összekötni ezzel az akcióval, aminek az lett az eredménye, hogy erőszakos tüntetők provokálták a rendőröket. Ez az akció sem aratott egyöntetű sikert az ellenzék berkeiben. 

A legélesebb kritikát pont Ungár Péter, az LMP társelnöke fogalmazta meg, aki szerint a megmozdulás sokat ártott a pedagógusok ügyének.


Hadházy valószínűleg erre válaszul nevezte az LMP-t kártékony, kollaboráns pártnak. 

Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese a Mediaworksnek reagált a vádakra, szerinte Hadházynál elmentek otthonról, és jó lenne, ha eldöntené, hogy mi a baja. 

Csárdi Antal, zöldpolitikus pedig azt mondta, hogy nem ért egyet a megfogalmazott kritikával, de Hadházy Ákosnak szíve joga, hogy véleményt fogalmazzon meg.
 

A Párbeszéd is reagált Hadházy és az LMP egymásnak feszülésére. 

Szabó Tímea azt mondta a Mediaworksnek, hogy az ellenzéknek nem egymással, hanem a kormányváltással kell foglalkoznia. 

Tordai Bence szerint pedig a nyilvánosságon kívül is lenne arra lehetőség, hogy megbeszéljék egymással a véleménykülönbségeket.

Borítókép: Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese (Fotó: Kép a videóból)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.