Megjelentek a részletek az egészségügyi szakdolgozók béremeléséről

A részmunkaidős foglalkoztatás esetén a mostani alapbéremelés a munkaidő teljes munkaidőhöz viszonyított arányában jár.

Munkatársunktól
Forrás: Magyar Közlöny2023. 05. 17. 10:05
Dávid Ágnes
Békéscsaba, 2021. május 13. Dávid Ágnes diplomás ápoló oltáshoz készíti elõ a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcinát a Békés Megyei Központi Kórház, Dr.Réthy Pál Tagkórház egyik oltópontján Békéscsabán 2021. május 13-án. Ezen a napon 101 kórházi oltóponton megkezdõdött azoknak a 16-18 éveseknek az oltása, akik már regisztráltak és idõpontot is foglaltak. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábbi vállalásának megfelelően a kormány folytatja az egészségügyi szakdolgozók és az egészségügy egyéb – gazdasági, műszaki, pénzügyi, számviteli – területein dolgozók alapbérének emelését.

Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára kedden elmondta, a kormány az idei béremelésre ötvenmilliárd forintot különített el, és az ápolói béremelés közel 84 ezer, a műszaki területen pedig 24 ezer embert érint.

 

Azóta a Magyar Közlönyben megjelentek a részletek is a kétlépcsős béremelésről. Az első szakasz július elsejétől lép hatályba, ekkortól 18 százalékkal emelkedik az ápolók és az egészségügy nem gyógyító területein dolgozók alapbére.

Az ezt részletező táblázatokat ide kattintva érhetik el.

Fontos kiegészítés, hogy részmunkaidős foglalkoztatás esetén a mostani alapbéremelés a munkaidő teljes munkaidőhöz viszonyított arányában jár.

Az államtitkár a keddi sajtótájékoztatóján egy példát is említett a béremeléssel kapcsolatosan: ezek szerint egy négy–hat éve dolgozó, felsőfokú végzettségű (F kategória) egészségügyi szakdolgozó jelenlegi bruttó alapbére 422 550 forintról július 1-jével 498 600 forintra emelkedik, 2010-ben pedig 126 270 forint volt. Egy 19–21 éve dolgozó, felsőfokú végzettségű ápoló jelenlegi bruttó alapbére 493 690 forintról 582 550 forintra emelkedik júliustól, ez 2010-ben 149 150 forint volt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.