Párizsban találkozott Orbán Balázs Michel Houellebecq francia íróval

A miniszterelnök politikai igazgatója a francia–magyar kapcsolatok elősegítése érdekében utazott a francia fővárosba.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook/Orbán Balázs2023. 05. 26. 16:30
Forrás: Facebook/Orbán Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Köszönöm a felejthetetlen tête-à-tête-et Michel Houellebecq úrnak! Nem mindennap találkozik az ember korunk egyik legnagyobb hatású francia írójával

− írta Facebook-posztjában Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, aki közösségimédia-felületén számolt be arról, hogy találkozott a Goncourt-díjas francia íróval.

Orbán Balázs arról is beszámolt Facebook-oldalán, hogy metróval közlekedik, mivel óriási a dugó Párizsban. Hozzátette:

„Ma is sok találkozó vár ránk, dolgozunk a francia–magyar együttműködésen.”

 

Michel Houellebecq francia írót a nagyközönség az Elemi részecskék (Les Particules élémentaires) című regényével ismerte meg, amely 1998-ban jelent meg, és amely regénye konzervatív eszméken alapul és a hippi mozgalomnak és New Age ideológiának a kritikájának tekinthető. Visszatérő témája többek között az, hogy a szabad piacgazdaság hogyan hat az emberi kapcsolatokra és szexualitásra. 2010-ben elnyerte a tekintélyes Goncourt-díjat A térkép és a táj (La Carte et le Territoire) című regényéért. 2015. január 7-én, a Charlie Hebdo elleni merénylet napján jelent meg Behódolás (Soumission) című regénye. A regény egy olyan lehetséges jövőbeli helyzetet ír le Franciaországban, amikor egy muzulmán párt kormányozza az országot az iszlám jog szerint. 

 

Borítókép: Orbán Balázs és Michel Houellebecq (Forrás: Facebook/Orbán Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.