Parkoló autókat is megrongáltak a tüntetők

Rendőröket támadtak és autókat is megrongáltak a tüntetők múlt pénteken a Fidesz-székháznál.

Magyar Nemzet
2023. 05. 22. 21:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A péntek éjszakai „békés” tüntetők keze nyoma: rendőrt eltaláló teli sörösdoboz, az aszfalton mellettük szétrobbanó üvegpalack, és feléjük dobált, testi épségüket veszélyeztető további súlyos tárgyak, vasdarabok, fémtermoszok és üdítőspalackok, valamint négy megrongált parkoló autó. Az okozott kár felmérése még tart – írta Facebook-bejegyzésében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, már az ügyészség is vizsgálatot indított a pénteki, erőszakba torkollt diáktüntetéssel összefüggésben. A BRFK sajtótájékoztatóján Fülöp Gergely alezredes elmondta, hogy az Oktogonon véget érő bejelentett gyűlés után a tüntetők egy csoportja elindult a Lendvay utca irányába, miközben provokálni kezdték a rendőröket, szavakkal, majd tettekkel is. A néhány száz főből álló tömeg folyamatosan, összehangoltan próbálta meg áttörni a rendőrsorfalat.

 

Borítókép: Pillanatkép a pénteki tüntetésről (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.