Répássy: Harminc napon belül tisztújítás lesz a végrehajtóknál

A végrehajtók elleni panaszok, jogsértések kivizsgálására a törvényszéki elnökök jogosultak.

2023. 05. 02. 14:01
RÉPÁSSY Róbert
Az Országgyűlés plenáris ülése Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A végrehajtókról kérdezte napirend előtt a kormányt Keresztes László Lóránt (LMP). Mint ahogyan arról lapunk is beszámolt, április végén lemondott a végrehajtói kar elnöksége.

Répássy Róbert, az igazságügyi minisztérium államtitkára válaszában jelezte: a végrehajtásról szóló törvény értelmében 30 napon belül tisztújításra kerül sor. A kormánypárti politikus szerint az eset arra mutat rá, hogy a végrehajtók maguknak választják a vezetőiket. – Bízunk benne, hogy olyan vezetőket választanak, akik a törvényes rendet megtartják – jelezte az államtitkár. 

A végrehajtással kapcsolatban elmondta: a panaszokat, jogsértések kivizsgálását a bíróság, a törvényszéki elnök jogosult elvégezni. – Mindenki jogosult arra, hogy végrehajtási kifogást terjesszen elő, ezt az elrendelő bíróságon tudja megtenni a végrehajtásban érintett mindkét fél – tette hozzá Répássy Róbert.

Az államtitkár hangsúlyozta: a végrehajtó nem hajthat végre mást, csak amit az okiratok írnak elő. Répássy szerint a végrehajtás szervezetét külön kell kezelni a végrehajtás menetétől.

– Az adósságot mindenkinek meg kell fizetnie, hiába változik meg a végrehajtók vezetőinek személye vagy működési szervezetük – tette világossá Répássy. 

Borítókép: Répássy Róbert államtitkár (Fotó: Balogh Zoltán/MTI)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.