Részegen hajtott be az étterembe a zalai sofőr, most emeltek ellene vádat

Ittasan és bedrogozva kidöntött egy tűzcsapot, majd autójával a portált átszakítva egy üres étterembe hajtott tavaly májusban egy zalaegerszegi férfi, aki ellen most emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 10. 12:51
Flashing,Lights,Of,The,Police,Car,Into,The,Checkpoint,In, illusztráció, rendőrség, rendőrautó, villogó
Fotó: ChiccoDodiFC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 38 éves férfi tavaly áprilisban Amszterdamban vásárolt marihuánát, amelyből több alkalommal is szívott cigaretta formájában – írja a Zala Vármegyei Főügyészség. Május 16-án is ezt tette, de emellett erősen le is ittasodott, amikor az esti órákban hölgyismerősével mulatozott egy zalaegerszegi vendéglátóhelyen.

Éjjel egy óra körül a férfi a volán mögé ült, utasként pedig nőismerősét szállította. Az ittasságából és a bódultságából eredő figyelmetlensége miatt a járművel egy kanyarban letért az úttestről, és kidöntött egy tűzcsapot, de ez sem szeghette kedvét a továbbiaktól. 

Nagyjából egy kilométerrel távolabb egy kereszteződésben balra akart kanyarodni, mégis egyenesen haladt tovább, felhajtott a járdára, majd egy ingatlan – a rendőrség akkori közlése szerint egy üres étterem – nyílászáróin keresztül az épület földszinti részébe hajtott. A férfi és utasa a balesetet követően a gépjárműből kiszállt, majd a gépkocsit hátrahagyva gyalog távozott.

A vádiratban az ügyészség a férfira kábítószer birtoklása és ittas járművezetés miatt pénzbüntetés kiszabását és járművezetéstől való eltiltást indítványozott.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.