Suhajda Szilárd özvegye megszólalt

A köszönet hangján nyilvánult meg.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2023. 05. 31. 11:30
SUHAJDA Szilárd
Békéscsaba, 2023. május 28. Mécsest gyújt egy emlékezõ Suhajda Szilárd egykori iskolájában, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium aulájában 2023. május 28-án. A magyar hegymászót nem találta meg a Mount Everesten a keresésére május 26-án reggel indult mentõcsapat, ezért befejezték a keresést. MTI/Lehoczky Péter Fotó: Lehoczky Péter

A köszönet hangján nyilvánult meg.

A köszönet hangján szólt Legindi Tímea, Suhajda Szilárd felesége a kedd esti csendes megemlékezés után. 

„Kedves Ismerősök! Kedves ismeretlen Ismerősök! Köszönjük, hogy ott voltatok velünk tegnap. Sokat jelent, sokat jelentett. Nagyon is!” – írta a Facebook-bejegyzésében Tímea. Suhajda Szilárd a múlt héten indult el a Mount Everest negyedik táborából, hogy meghódítsa a csúcsot, azonban csütörtökre nyoma veszett. Este érkezett a hír, hogy két serpa látta őt az útvonal mellett, azonban akkor azt mondták, a hegymászó agyi ödéma és fagyás jeleit mutatta. 

A hegymászó felkutatására mentőcsapatot küldtek a hegyre, azonban nem sikerült megtalálni. Kedd este csendes megemlékezést tartottak Suhajda Szilárd tiszteletére a Szemlőhegyi-barlangnál. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Lehoczky Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.