Titkos megállapodás alapján Czeglédy Csaba lehet Szombathely egyik alpolgármester-jelöltje

Megkapta Gyurcsány Ferenc támogatását polgármesterjelöltként Nemény András. Czeglédy Csaba és Horváth Attila is nyertese lehet a megállapodásnak, más kérdés, hogy Szombathely jól jár-e.

Magyar Nemzet
2023. 05. 02. 12:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Titkos megbeszélésen Gyurcsány Ferencet fogadta Nemény András a szombathelyi polgármesteri hivatalban, amin állítólag Czeglédy Csaba is jelen volt. Gyurcsány egykori ügyvédje, bizalmasa kulcsfigurája lehet a titkos alkunak, ami az elmúlt hónapok során formálódott – a Vaol értesülései szerint

Czeglédy Csaba elsőrendű vádlottja a Kecskeméti Törvényszéken folyamatban lévő büntetőeljárásnak: társaival együtt több mint hatmilliárd forintos költségvetési csalással (is) vádolják.

Az Éljen Szombathely Egyesület múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzottak megerősítették: Nemény Andrásék a Demokratikus Koalíció elnökétől, Gyurcsány Ferenctől is megkapták a támogató nyilatkozatot. 

Az egykori miniszterelnök azonban ezért jelentős beleszólást kért a város ügyeibe, úgy tudjuk, Czeglédy Csabának is döntő szava lehet

– a Vaol információ szerint.

Nemény András és Dobrev Klára a 2021-es baloldali miniszterelnökjelölti kampányban
Forrás: VN-archív

Az alku része lehet az is, hogy az MSZP-s polgármesternek nem kell átlépnie a DK-ba, egyelőre elég volt Horváth Attila és Kopcsándi József év eleji átigazolása – informálta forrása a lapot. 

Nemény András ugyan múlt csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy Czeglédy a következő ciklusban is a szociális bizottság elnökeként szeretne dolgozni, a Vaol városházi informátora szerint a szociális ügyekért magasabb szinten felelhet a politikus. 

Ahogy több más városban, úgy Szombathelyen is az lehet Gyurcsányék célja, hogy ha a polgármesteri pozícióba más baloldali párt politikusa kerül, akkor legalább két alpolgármesteri széket megszerezzenek. 

Szombathelyen az egyiket Czeglédy Csaba, a másikat Horváth Attila kapná meg, Szuhai Viktor számára pedig ismét befutó listás helyet ígérnek – a lap információs forrása szerint.

Gyurcsányék nem egyeztek bele abba sem, hogy Nemény András választási plakátjaira csak az ÉSZ logója kerüljön, így azon a DK pártlogója első helyen szerepelhet – írja a Vaol. A lap értesülései szerint várhatóan a volt miniszterelnök és Dobrev Klára is kampányol majd Szombathelyen a 2024. májusi választásokat megelőzően Nemény András mellett, a közös képeket pedig valamennyien megosztják majd közösségi oldalukon. Ebből talán már ízelítőt is kaphatunk jövő héten, amikor Gyurcsány felesége, Dobrev Klára árnyékkormánya a szombathelyi sportházban tart nagyrendezvényt.

Borítókép: A 2022-es országgyűlési választási kampányban Czeglédy Csaba képviselőjelöltként és Gyurcsány Ferenc (Fotó: Vaol)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.