Valószínűleg mindent elönt az eső kedd reggelre

Ha véletlenül nem reggelre, akkor délre.

Magyar Nemzet
Forrás: met.hu2023. 05. 15. 20:29
null
20230119 Sajóivánka Az elmúlt napok intenzív esőzései nyomán a Sajó ismét kilépett a medréből, az áradás miatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2023. január 18-án este lezárta a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Putnok és Sajóvelezd közötti mellékút közel 1,5 kilométeres, illetve 2023. január 19-én hajnalban a 26-os főút és Sajókaza közötti alsóbbrendű út 1 kilométeres szakaszát. Fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország Fotó: Vajda János/Észak-Magyarország
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kárpát-medence fölött örvénylő mediterrán ciklon bőségesen megöntözte a földeket, nagy területen okozott 30-40 mm közötti, vagy azt meghaladó csapadékösszeget – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Megjegyzik, hogy a felhős, csapadékos idő miatt a hőmérséklet is 20 fok alá csökkent. Az említett ciklon frontrendszerén pedig újabb hullám jön létre, amely eléri Magyarországot, 

így kedd estig többfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, az északnyugati részeken kiadós mennyiség is hullhat.

Ez azt jelenti, hogy többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk általában kisebb szakadozásokkal. Dél felől több hullámban érkezik csapadék. Kedd reggelig elsősorban az ország délkeleti, keleti kétharmadában eshet időszakos jelleggel, majd kedden a csapadék súlypontja a Dunántúl fölé helyeződik, ahol kiadós mennyiségű eső is hullhat, de összességében sokfelé várható eső, illetve intenzív csapadékkal kísért zivatar. Az Országos Meteorológiai Szolgálat ezért mind a 19 vármegyére citromsárga riasztást adott ki zivatarok miatt. 

Forrás: met.hu

Hozzáfűzik, hogy a nyugati, délnyugati, majd az északkeletire forduló szelet kísérhetik élénk, kedden néhol erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 13 és 21 fok között változik, a tartósan csapadékos nyugaton lesz hűvösebb az idő. Eső miatt is több vármegyére adtak ki citrom- és narancssárga figyelmeztetést. 

Így Győr-Moson-Sopron, Vas, Komárom-Esztergom, Veszprém és Zala vármegyékre. 

Forrás: met.hu

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Vajda János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.