Biocigit terjesztő bűnbandát leplezett le a rendőrség

Lebukott az a harminckét éves férfi, aki bűnbandájával biofüves cigarettát árult Szekszárd környékén. A közel húszfős társaság naponta száz-százhúsz szálat is eladott átlagosan, de néha még ennél is többre volt igény.

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu2023. 06. 14. 11:46
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alapos nyomozás után csapott le a hatóság arra a harminckét éves szekszárdi férfira, aki bűnbandájával nagy tételben árult biofüves cigarettát. A társaság 2020 őszétől kezdett el szervezetten működni – adta hírül a Police.hu.

A rendőrség a nyomozás során negyven tanút hallgatott ki, ötvennégy esetben rendeltek ki szakértőt, majd a szálakat felgöngyölítve összesen harmincegy személyt gyanúsítottak meg. A bűnbanda vezetője a szekszárdi férfi volt. A bűnszervezet tagjai közül egyikük a hatóanyagot szerezte be Bonyhádról, a többiek a cigaretta alapanyagait vették meg.

Közel húszan vettek részt a beszerzésben, a keverésben, a cigaretta töltésében és értékesítésben vagy a fel nem használt, bekevert dohány elrejtésében. A gyanúsítottak házánál, illetve Harcon és Faddon is hozzá lehetett jutni a cigarettához, szálanként ezer forintért.

Amikor egyik-másik láncszem hosszabb-rövidebb időre kiesett, egy másik vette át a feladatait, de a kereskedés folyamatos maradt. Naponta száz-százhúsz szál cigarettát értékesítettek átlagosan, de néha ennél is többre volt igény. Volt olyan, aki összesen ezerötszáz szálat vett meg.

Rugalmasak voltak az eladók, akinek nem volt elég pénze, csokoládéval is fizethetett. Három vevő is volt, akik több alkalommal, összesen nagyjából kétszáz tábla csokoládéval egészítették ki a rendelkezésükre álló pénzösszeget, hogy megkapják a kívánt mennyiségű, kábítószernek minősülő biofüves cigarettát, más nevén „zen”-t.

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon befejezték az ügy vizsgálatát. Az elkövetés idején harminckét éves szekszárdi férfit és társait meggyanúsították bűnszervezetben elkövetett, új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntettének és egyéb bűncselekményeknek az elkövetésével.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.