Engedély nélkül vezetett, halálos balesetet okozott a Weiss Manfréd úton

Meghalt egy tizenkilenc éves lány tavaly áprilisban, miután az autó, amiben utazott, busznak csapódott Csepelen. Az autó vezetője eltiltás alatt állt.

Magyar Nemzet
Forrás: BRFK2023. 06. 10. 14:49
null
Budapest, 2022. április 28. Rendõri helyszínelés Budapesten, XXI. kerületi Weiss Manfréd út és Szállító utca keresztezõdésénél, ahol összeütközött egy autóbusz és egy személygépkocsi 2022. április 28-án. A balesetben ketten életveszélyesen megsérültek. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztálya közúti baleset és más bűncselekmény gyanúja miatt folytatott eljárást egy budapesti férfival szemben, aki a gyanú szerint tavaly április 28-án este nyolc óra körül a budapesti Weiss Manfréd úton balesetet okozott. Az autójával a Teller Ede út felől haladt a Kvassay Jenő út irányába, amikor a Szállító utca kereszteződésében összeütközött egy szabályosan haladó autóbusszal.

Az autóban ülők közül mindketten megsérültek. 

Az utas, egy tizenkilenc éves lány a kórházba szállítását követően elhunyt. 

A rendőrök megállapították, hogy a huszonöt éves férfit a B kategóriás járművezetéstől szabálysértés miatt két hónappal korábban jogerősen egy évre eltiltották, így nem is vezethetett volna.

A kirendelt igazságügyi műszaki szakértő szakvéleménye szerint az autó sebessége közvetlenül a baleset előtt 120 százalékkal lépte túl a megengedett értéket.

Az autó vezetőjét a BRFK közlekedésrendészeti főosztályának vizsgálói tavaly július 27-én egyrendbeli halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség, valamint egyrendbeli járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A rendőrök a szükséges eljárásokat elvégezték, az ügy iratait pedig átadták az illetékes ügyészségnek – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Borítókép: a baleset helyszíne a Weiss Manfréd úton (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.