Hivatalos: bejegyezték Márki-Zay pártját

Márki-Zay Péter, a párt elnöke szerint nem ellenzékre, hanem ellenállásra van szükség.

Magyar Nemzet
2023. 06. 24. 13:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagyon fontosnak tartottuk, hogy létrehozzunk egy új pártot, mert sok jelzés érkezett hozzánk, hogy szükség van egy új politikai erőre, amely alternatívát tud kínálni – mondta Bana Tibor volt jobbikos parlamenti képviselő a Mindenki Magyarországa Néppárt első sajtótájékoztatóján. 

Márki-Zay, Mindenki Magyarországa Néppárt, párt,
Márki-Zay Péter, a párt elnöke öt pontban vázolta fel, mi az ami megkülönbözteti őket a magyar politikai palettán álló más pártoktól. Fotó: Képernyőfotó

A frissen megalakult párt alelnöke hozzátette: egy politikai generációváltást szeretnének létrehozni, ezért sok új fiatal arcot hoznának be a pártba.

 

Mári-Zay pártjának öt pontja

Márki-Zay Péter, a párt elnöke öt pontban vázolta fel, mi az, ami megkülönbözteti őket a magyar politikai palettán álló más pártoktól. Az első szerint ők a rendszer ellenzéke. A baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltje ezen  a ponton megismételte korábbi mondatát, miszerint 

nem ellenzékre, hanem ellenállásra van szükség.

Hozzátette: a mostani rendszert választáson leváltani nem lehet, ezért a szabályok megváltoztatására kell törekedni. Márki-Zay második pontjaként a következőt mondta: 

önzetlen kiállás minden megsértett, megalázott társadalmi csoport mellett. 

Hozzátette: őket nem tudja senki megfélemlíteni, és ez megkülönbözteti őket a jelenlegi ellenzéktől. 

A harmadik pont a kultúraváltás Márki-Zay ismertetése szerint. Ennek kapcsán fontos megjegyezni, hogy 

Márki-Zay mozgalma korábban a kultúraváltásra kapott több milliárd forintnyi dollárt a kampányhajrában Amerikából. 

A volt baloldali miniszterelnök-jelölt egyébként jelezte, hogy ezúttal is az adományozók pénzére számítanak, mindenkit arra kért, támogassa őket adományokkal.

A negyedik pont, ami megkülönbözteti őket a többi párttól az, hogy nincsenek állami forrásaik, csakis adományokból működnek, és a továbbiakban is ezeket használják majd. 

Az ötödik pont szerint a most megalakult politikai formáció az Európai Néppárthoz szeretne csatlakozni, ami értékelése szerint hosszú folyamat lesz.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.