Háborús időkben elsődleges a magyarok biztonsága + videó

A jövő évi költségvetés is a háborús időkre lett tervezve – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 10. 14:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Háborús időkben mindent megelőz az ország és a magyar emberek biztonsága, a 2024-es költségvetést is háborús időkben és háborús időkre tervezték – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Facebook-oldalára szombaton feltöltött videóban. A tárcavezető kijelentette: honvédelmi miniszterként számára mindig a legfontosabb az ország biztonsága, de más ezt békeidőkben és más háborús időkben mondani és garantálni. Most háborús időket élünk – tette hozzá.

Kifejtette: honvédelmi miniszterként azt a feladatot kapta, hogy háborús időkben is garantálja a magyar emberek biztonságát, fokozza az ország védelmi képességeit, erősítse meg a magyar honvédséget. Ehhez a kormány minden anyagi támogatást megad 

– hangsúlyozta.

Beszámolt arról, hogy megerősítik a Honvédelmi Alapot. Ebben az évben 842 milliárd forint került ebbe, jövőre már 1310 milliárd forint „fog arról gondoskodni”, hogy folyamatosan növekedjenek védelmi képességeink, folytassuk a haderőfejlesztést, új fegyverrendszerek érkezzenek Magyarországra, ezeket rendszerbe állítsák, az ehhez kapcsolódó kiképzési feladatokat elvégezzék, a magyar haderőt folyamatosan készenléti szinten tartsák, gyakorlatoztassák és ezzel garantálják a magyar emberek biztonságát – sorolta. Ismertetése szerint a honvédelmi kiadások 2024-ben is meghaladják a NATO által elvárt kétszázalékos szintet. 

A miniszter szólt arról is, hogy az orosz–ukrán háború másfél éve tart, a béke és biztonság, ami korábban természetes volt, ma már törékeny. Hozzátette: nagyon nagy erők, nagy hatalmak mozdultak meg a háború érdekében, akik mindent elkövetnek, hogy „minket is bevonjanak a háborúba”. 

De mi kitartunk, és nem engedjük a magyar emberek biztonságát veszélyeztetni és az országot háborúba sodorni

– szögezte le.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf jelezte: bíznak abban, hogy minél hamarabb tűzszünet és béketárgyalások indulnak el. A békéhez erő kell, „folytatjuk a munkát” – hangoztatta a miniszter.

Borítókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (Fotó: Éberling András)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.