Kifakadt Gyurcsány újpesti embere: kupleráj van a Városházán

Trippon Norbert alpolgármester szerint rendet kellene tenni a polgármesteri hivatalban, még mielőtt fájni fog.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2023. 06. 01. 9:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kifakadt kollégáira Trippon Norbert újpesti DK-s alpolgármester, aki szerint a 2022-es, súlyos hibákat tartalmazó zárszámadás kapcsán „bebizonyosodott, hogy a hivatal érintett dolgozóinak nem sikerült precízen, pontosan és lelkiismeretesen dolgozniuk”. Az alpolgármester  ennek következtében kijelentette: rendet kellene tenni a polgármesteri hivatalban, aminek – úgy véli – a jegyző a felelőse.

 Sokszor, jegyzőasszony, kupleráj van, a kollégák egy része lelkiismeretlen, azt nézi, hogy mikor tud hazamenni, pontatlanul dolgozik, összevissza leveleznek, az akták kuplerájosak és rendetlenek. És vagy valaki rendet tesz, de most még Ön rendet tud tenni. De utána én fogok rendet tenni, de az fájni fog 

– hangsúlyozta Trippon Norbert, aki szerint nem véletlen, hogy ilyen lassan mennek a dolgok, miként az sem, hogy a gazdasági társaságokhoz viszik ki a fontos feladatokat, ahol legalább megcsinálják. 

Ugyanakkor  – folytatta – „itt mindenki kurvára szereti a fizetést felvenni, mindenki kurvára szeret munkaidő vége előtt hazamenni.

Tisztelet a kivételnek, azoknak a kollégáknak, akiknek nem munkaideje, hanem munkaköre van. Én arra kérem a jegyzőasszonyt, hogy emeljük ki azokat, akik normálisan dolgoznak, csesszük le azokat, akik nem hajlandóak normálisan dolgozni, de végre legyen rend a hivatalban, mert nem én vagyok a hivatal munkáltatója, és én egyszemélyben nem tudok rendet tenni” – fogalmazott az alpolgármester.

A DK-s városvezető felszólalásának leiratát egyébként a IV. kerületi Fidesz frakcióvezetője tette közzé a közösségi oldalán. Nagy István szintén megerősítette, hogy kupleráj és káosz van a hivatalban. Elmondása szerint ezek az emberek azon túl, hogy nem értik, nem is akarják elsajátítani a feladatuk ellátásához szükséges ismereteket. – Gátlástalanul áterőltetnek mindent –  törvénysértő rendeleteket, határozatokat, döntéseket – a polgármesteri hivatal köztisztviselőin. Dallos Andrea jegyző pedig szó nélkül hagyta ezeket, vagy még a nevét is adta hozzá – részletezte a frakcióvezető. 

Nagy István posztjából kiderül az is, hogy május 30-án végül elbocsátották Dallos Andreát.

A Fidesz-Újpestért Egyesület frakciója ugyanakkor úgy véli, hogy nem a jegyzőt terheli a felelősség azért, hogy Trippon Norbert alpolgármester szerint kupleráj van a hivatalban. Annyiban viszont igen, hogy hagyta, hogy a politikusok, a polgármester, az alpolgármesterek olyan emberekkel töltsék fel a hivatalt – főosztályvezetők, osztályvezetők, ügyintézők, akiknek hozzájuk hasonlóan hiányzik a képessége a rájuk bízott feladat ellátásához – vélekedett Nagy István.

Borítókép: Trippon Norbert (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.