A TEK kommandósai ütöttek rajta egy szobi házon, még a lefolyóban is találtak lőfegyvert + videó

Lőszerraktárat és lőfegyvereket rejtegetett otthonában egy szobi férfi, aki megöléssel fenyegette és rettegésben tartotta családját. Június 15-én érkezett róla bejelentés, aznap délután már bilincsben volt a veszélyes férfi.

Magyar Nemzet
Forrás: Rendőrség2023. 06. 21. 12:01
pisztoly, fegyver, revolver, lőfegyver, rendőrségi helyszínelés, bűnjel, szobi elfogás Forrás: Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még a lefolyóban is lőfegyvert találtak annál a szobi férfinál, akiről június 15-én érkezett bejelentés a váci rendőrökhöz. A beérkezett információk szerint O. Zoltán évek óta erőszakos feleségével, terrorizálja, bántja és fenyegeti, szobi otthonukban pedig lőszereket és lőfegyvereket tart, amelyeket bármikor és bárki ellen képes és hajlandó lenne használni. A feljelentő szerint az ötvenegy éves férfi tudatmódosítókat használt, olyankor még agresszívebb és kiszámíthatatlanabb volt.

A rendőrség mindössze néhány óra leforgása alatt megszervezte még aznap délutánra a rajtaütést. Az akciót a Terrorelhárítási Központ (TEK) kommandósai hajtották végre, majd bűnügyi technikusok lepték el a szobi ház minden helyiségét. A szakértők tetemes mennyiségű lőszert, két lőfegyvert, másfél kilogramm lőport és kábítószergyanús anyagot találtak. 

Az egyik lőfegyvert egy vécétartályból, a másikat a lefolyóból kellett kipecázniuk. 

A férfinál találtak még cigarettába sodort, kábítószergyanús anyagot, valamint a szervezetében THC-t és BZO-t mutattak ki.

Három bűncselekménnyel gyanúsították meg kihallgatásán O. Zoltánt, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaéléssel, kábítószer birtoklásával és kapcsolati erőszakkal. Nem tett vallomást, a gyanúsítás ellen panasszal élt, és azt állította, hogy semmit sem követett el. Az azóta letartóztatott O. Zoltán ellen a Váci Rendőrkapitányság vizsgálati osztálya folytatja le a további eljárást – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

 

Borítókép: Egy lefoglalt lőfegyver (Forrás: Rendőrség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.