Leszúrta ismerősét, de a rendőröknek azt mondta, barátja egyszerűen csak összeesett az ajtóban

Az áldozat sérüléseit életveszélyesnek minősítették.

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu2023. 06. 27. 10:41
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismerősét szúrta hasba a gyanú szerint az a váci férfi, aki ellen a napokban javasoltak vádemelést a Pest vármegyei vizsgálók. Az áldozat életveszélyesen megsérült, támadója azóta is letartóztatásban van – írja a police.hu.

Egy váci címre mentek sürgősséggel a rendőrök és a mentők március 12-én este, ahonnan egy harminckét éves férfit vittek kórházba, miután szóváltást követően ismerőse egy késsel hasba szúrta. A sértettet megműtötték, a kirendelt igazságügyi orvos szakértő pedig megállapította:

az áldozat életveszélyes belső sérüléseket szenvedett.

A nyomozók a házban és annak környezetében tartózkodókat kikérdezték, az ötvenkét éves P. Zsoltot a helyszínről vitték el bilincsben. Kihallgatásán a gyanúsítás ellen panasszal élt, vallomást tett, azonban a bűncselekmény elkövetését tagadta. 

Állította, hogy ismerőse bekopogott a lakás ajtaján, és egyszerűen csak összeesett.

A férfi a cselekmény elkövetésekor alkohol befolyása alatt volt, ez azonban a beszámítási képességét nem érintette, kóros elmeállapot nem állt fent nála. Az igazságügyi elmeorvos szakértő véleménye szerint a gyanúsított nem szenved olyan betegségben, amely büntethetőségét befolyásolná. 

A letartóztatásban lévő P. Zsolttal szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztálya befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.