Meghalt a gyermek, akit a buszban felejtettek, a sofőr nem ismerte be a bűnösségét

A tűző napon parkoló buszban több mint 50 fok volt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 13. 15:46
Professional,Coach,Bus,Driver,In,Cabin,Steering,Wheel,And,Switching
1765966103 Fotó: Virrage Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem ismerte be bűnösségét és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról a Tiszafüredi Járásbíróság keddi előkészítő ülésén az a büntetlen előéletű 57 éves férfi, aki sofőrként tavaly júniusban egy kisbuszban hagyott egy négyéves kislányt. 

A gyermek a több óra elteltével felforrósodott járműben súlyos egészségkárosodást szenvedett és három nap múlva meghalt – közölte a Szolnoki Törvényszék közleményben az MTI-vel. A Tiszafüredi Járási Ügyészség idén április 27-én foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a férfival szemben.

A vádirat szerint a férfi buszsofőrként 2022. június 7-én gyerekeket szállított Tiszaderzsről Tomajmonostorára. Feladata végeztével nem kellő alapossággal vizsgálta át az autóbuszt, ezért nem vette észre, hogy egy négyéves gyermek az utastérben maradt. 

A tűző napon parkoló buszban több mint 50 fok volt.

 A gyermeket hiába szállították még aznap kórházba, súlyos egészségkárosodást szenvedett és három nappal később, 2022. június 10-én meghalt. A Tiszafüredi Járásbíróság az ügyben előkészítő ülést tartott; ezen a vádlott nem ismerte be bűnösségét, és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, így a bizonyítási eljárás október 3-án tárgyaláson folytatódik.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.