Balesetet szenvedett egy osztrák busz a 2-es főúton, több kilométeres a dugó az M0-son

Helyzetjelentés az utakról kedd reggel.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform, Rendőrség2023. 06. 13. 6:41
null
Zsámbék, 2018. május 9. Árokba borult menetrend szerinti autóbusz a Zsámbékot és Pátyot összekötõ út mellett 2018. május 9-én. A balesetben tizenegyen megsérültek. MTI Fotó: Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élénkül a forgalom a Budapest környéki utakon, de komolyabb torlódást csak az M0-s autóúton a Megyeri híd felől a 11-es főút irányba haladók tapasztalnak. 

Ott két-három kilométer hosszan araszolva haladnak a járművek.

Lassabb az előrejutás 

  • az M3-as autópálya bevezető szakaszán, 
  • a 10-es főúton Solymár térségében, 
  • az 51-es főúton Dunaharaszti közelében az M0-s felé és 
  • a Csepel sziget útjain.

A rendelkezésre álló adatok szerint éjjel negyed kettő körül eddig tisztázatlan körülmények között egy osztrák honosságú busz árokba hajtott a 2-es számú főúton, Szendehely és Katalinpuszta között. A buszon a sofőrön kívül senki nem utazott, a balesetben személyi sérülés nem történt – közölte a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A baleset helyszínelése és a műszaki mentés idejére a Budapest felé vezető külső forgalmi sávon útlezárást rendeltek el, a belső forgalmi sáv maradt szabadon. Kora reggelre a rendőrök feloldották a forgalomkorlátozást, az érintett útszakaszon a forgalom újra zavartalanul haladhat.

A  35-ös főúton, Debrecen-Józsa településen egy csatorna fedlapja és körülötte a burkolat megsüllyedt, beszakadt. A 75-ös kilométernél a főutat teljes szélességében lezárták, a forgalmat mellékutakon terelik el – hívta fel a figyelmet az Útinform.

 

Munkavégzés az utakon

Az M4-es autóúton tereléssel járó burkolatfelújítási munkák kezdődtek az M0-s autóút csomópontjánál, Törökszentmiklós felé. Az érintett oldalt a 23-as és a 26-os kilométer között lezárták. A forgalom a párhuzamosan futó kollektor ágán halad, a Vecsés/Ecser és az M0-s autóút csomópontjában a fel- és a lehajtás is végig biztosított a munkálatok ideje alatt.

Az M1-es autópályán a főváros irányába Biatorbágy térségében, a 16-os és a 14-es kilométer között munkavégzés miatt a külső sávot lezárták.

Az M3-as autópályán a káli szakaszon, a 90-es és a 101-es kilométer között még tart a burkolatfelújítás. A Vásárosnamény felé haladókat az ellenkező oldal belső sávjára terelik át. Budapest felé továbbra is a külső és a leállósáv járható.

Jelentős forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar–szlovák határszakaszon, a 14-es főúton Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a három és fél tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon. Nekik kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülőt tenni.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.