Rollerrel balesetezett egy férfi Hévízen

Nem volt rajta bukósisak, ezért súlyos sérülést szenvedett egy 44 éves hévízi férfi.

MAGYAR NEMZET
Forrás: POLICE.HU2023. 06. 12. 17:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hévízen, a Móricz Zsigmond utcában közlekedett rollerével egy helyi férfi 2023. június 10-én 8 óra 14 perckor, amikor a sebesség helytelen megválasztása miatt elvesztette egyensúlyát a járművén és elesett − írták a Police.hu oldalon.

A baleset következtében a 44 éves személy nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

A bukósisakot a passzív biztonsági eszközökhöz soroljuk, tehát jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett ütközés következményeinek a csökkentésében mutatkozik meg. Segít elkerülni, illetve enyhíteni a sérüléseket, hiszen a baleset során védi viselője fejét, elnyeli a keletkező energia jelentős részét. A passzív biztonsági eszközök saját testi épségének védelmét szolgálják. Tegyen a saját biztonságáért! …, hogy mindenki hazaérjen!

− hívták fel a figyelmet a Police.hu oldalon.

Borítókép forrása: Police.hu

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.