időjárás 12°C Jeromos 2023. szeptember 30.
logo

Megszakította Karácsony beszédét a Fidelitas + videó

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2023.06.06. 20:26
Megszakította Karácsony beszédét a Fidelitas + videó

Megszakította Karácsony Gergely beszédét a Fidelitas, hogy felhívja a figyelmet arra: főpolgármesterként Karácsony Gergely nem engedheti meg magának, hogy háborús uszítást terjesszen.

A főpolgármester kedden a felújított budapesti Corvin Áruház előtt tartott tartott beszédet, amikor a Fidesz ifjúsági szervezete váratlanul szembesítette őt saját háborús uszításával, amitől a főpolgármester  kislányos zavarában csak kínosan topogott.

A Fidelitas szerint akciójuk célja az volt, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy egy józan, választott politikus nem engedhet meg magának olyan képtelenséget, hogy azt állítsa, Magyarország háborúban áll egy atomhatalommal.

Miként lapunk is megírta: Karácsony Gergely az ATV műsorában arról beszélt, hogy háborúban állunk Oroszországgal, ez nehezíti meg a M3-as metró szerelvényeinek klimatizálását. Nem ígértem meg, hogy fogunk klimatizálni – állította a városvezető, majd az alábbi szavakkal indokolta a légkondicionálás elmaradását:

 Az egyik az, hogy éppen egy háborúban állunk azzal az országgal, amely beszállítója volt ennek a metrókocsibeszerzésnek. Ők szankciós listán vannak, ezért nagyon nehéz bármilyen jogunkat érvényesíteni 

– fogalmazott a főpolgármester. Elmondása szerint ennek ellenére napi szinten tárgyalnak az orosz beszállítóval, csak az a baj, hogy ők szankciós listán vannak, és a szerződésmódosításhoz külön engedélyre van szükség.

Borítókép: Karácsony Gergely. (Fotó: Balogh Zoltán/MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.