Örülhetünk a napsütésnek, aztán visszatér az esős idő + videó

Egy északi anticiklon peremén északkelet felől szárazabb, kissé hűvösebb levegő érkezik a Kárpát-medence térségébe, így hétfőre az ország döntő részén stabilizálódik a légkör.

Magyar Nemzet
Forrás: MET, OKF, MTI2023. 06. 12. 6:56
null
Hajdúböszörmény, 2022. június 9. Gabona ültetvény a Nyírség és a Hajdúság találkozásánál fekvõ város határában, amelyen a csapadék, a vízhiány miatt kisebbek az idén a kalászok a szokásosnál, benne kevesebb szem is érlelõdött és a napsütés, a forróság miatt kényszerérett lett az õszi árpa. Az õszi vetésû szántóföldi növények aratása az átlagos években június végén szokott kezdõdni. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Oláh Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napos idő lesz hétfőn kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Az ország döntő részén nem várható csapadék, de 

a délkeleti határ közelében nem lehet kizárni egy-egy záport, esetleg zivatart.

Az északkeleti, északi szél több helyen megélénkül, északkeleten időnként megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul. Késő estére 10 és 18 fok közé hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Az elmúlt időszaktól eltérően az Országos Meteorológiai Szolgálat sem riasztást, sem figyelmeztetést nem adott ki hétfőre veszélyes időjárási jelenség miatt.

 

Milyen idő lesz a következő napokban?

A következő napokban szárazabb, a hét elején némileg hűvösebb levegő érkezik fölénk. A hét utolsó napjaira azonban várhatóan visszatér a csapadékos idő.

Hétfőtől fokozatosan, napról napra emelkedik a hőmérséklet. Szerdáig nem valószínű számottevő csapadék, csütörtökön már előfordulhat zápor, zivatar. Péntektől borult időre van kilátás, többfelé alakulhat ki eső, záporeső. Hétvégén is ez lesz a jellemző, csak vasárnap javulhat a tendencia.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Oláh Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.